image

Microsoft gaat Windows 10 vanaf 29 juli in fases uitrollen

donderdag 2 juli 2015, 15:34 door Redactie, 3 reacties
Laatst bijgewerkt: 02-07-2015, 20:11

Nog een paar weken en dan begint Microsoft met de uitrol van Windows 10, dat bijna klaar is, zo laat de softwaregigant weten. Microsoft heeft het doel om een miljard apparaten naar het nieuwe besturingssysteem te laten upgraden. Om dit te realiseren zal het upgraden in fases plaatsvinden.

Binnenkort zullen computerfabrikanten een versie van Windows 10 ontvangen die ze op nieuwe computers kunnen installeren. Hierna zal Windows 10 worden uitgerold onder winkels wereldwijd, zodat ze hun klanten kunnen helpen met het upgraden van nieuwe gekochte computers die nog met Windows 8.1 geleverd zijn. In dit geval zal via een sticker worden aangegeven dat de gekochte computer Windows 8.1 bevat, maar gratis naar Windows 10 kan worden geüpgraded.

Uitrol

Vanaf 29 juli zal Windows 10 als eerste onder Windows Insiders worden uitgerold. Dit zijn gebruikers die meedoen aan het programma van Microsoft om Windows 10 te testen. Vervolgens zullen gebruikers die Windows 10 hebben gereserveerd in fases het nieuwe besturingssysteem kunnen downloaden en installeren. Daarbij zal het aantal systemen dat kan upgraden elke dag worden vergroot.

Gebruikers van Windows 7 of Windows 8.1 die hun gratis upgrade naar Windows 10 hebben gereserveerd zullen bericht krijgen als blijkt dat het nieuwe besturingssysteem compatibel met hun computer is en op het systeem is gedownload. In het geval computers nog niet klaar voor de upgrade naar Windows 10 zijn zal Microsoft meer details geven over de reden waarom. Voor bedrijven zal vanaf 29 juli Windows 10 Pro beschikbaar zijn, alsmede Windows 10 Home.

Image

Reacties (3)
03-07-2015, 09:15 door Anoniem
hm. Wat is dan het verschil met Home/Pro
heeft pro zijn eigen account ?. zo als win 7?
03-07-2015, 10:44 door Anoniem
Als iemand Windows 10 krijgt:
Zet delen van je wifi inloggegevens uit. Anders heb je zo de hele wereld bij je op de stoep staan om van jouw wifi gebruik te maken.

Als je een bezoeker krijgt die Windows 10 heeft:
Eis dat die het delen van de wifi inloggegevens uitzet voor je hem toelaat op je netwerk. Anders heb je zo de hele wereld bij je op de stoep staan om van jouw wifi gebruik te maken.

Peter
06-07-2015, 09:39 door xclude
De tijd gaat dringen voor de grote Antivirus bedrijven zoals Kaspersky, Bitdefender en bijna alle anderen. Er is nog steeds geen Windows 10 RTM ondersteuning ingebakken. Voorzichtig dus, kijk eerst of je AV leverancier meldt dat de software met Windows 10 RTM of hoger werkt anders kun je tijdens upgraden voor grote teleurstellingen komen te staan of zelfs helemaal niets meer met de computer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.