image

Onderzoek: 8% Instagram-accounts is een spambot

zondag 5 juli 2015, 14:15 door Redactie, 0 reacties

Bijna één op de twaalf accounts op fotodienst Instagram is speciaal aangemaakt om alleen spamberichten te versturen. Dat claimt een groep van Italiaanse onderzoekers, die meer dan 10,2 miljoen accounts op de website monitorden. Naast het analyseren van de accounts van beroemdheden kochten ze ook 20.000 nep-accounts van tien verschillende aanbieders voor een bedrag van honderd dollar en hielden die gedurende een maand in de gaten.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat 7,9% van de Instagram-accounts zich als spambot gedraagt. Verder bleek dat dat bijna 30% van de gebruikers inactief is en minder dan een foto of video per maand plaatst. In december vorig jaar besloot Instagram spambots aan te pakken, maar het probleem lijkt nog steeds aanwezig te zijn. "Ondanks de schoonmaak van afgelopen december en nieuwe "tegenmaatregelen" om deze ontwikkeling te stoppen, is er nog steeds een gebrek aan transparantie over interne gegevens en zijn er weinig onderzoeken naar de aanwezigheid van spambots, met name op Instagram", aldus de onderzoekers.

In hun onderzoek genaamd "Instagram spam-bots and social media popularity" stellen ze dat Instagram, nu iedereen op het platform kan gaan adverteren, maatregelen moet nemen om een gelijk speelveld voor iedereen te creëren en meer respect moet tonen voor gebruikers van social mediaplatformen. Instagram heeft naar eigen zeggen meer dan 300 miljoen gebruikers.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.