image

Directrice OPM stapt op na omvangrijke datadiefstal

zondag 12 juli 2015, 11:42 door Redactie, 2 reacties

De directrice van de Amerikaanse overheidsinstantie OPM is opgestapt nadat aanvallers bij twee inbraken de gegevens van 26 miljoen Amerikanen wisten te stelen. In eerste instantie kon Katherine Archuleta, hoofd van het Office of Personnel Management, nog op de steun van president Obama rekenen.

Het OPM is verantwoordelijk voor het screenen van Amerikaanse ambtenaren. Bij de eerste inbraak bleken de gegevens van 4,2 miljoen ambtenaren te zijn buitgemaakt. Tijdens het onderzoek naar deze inbraak werd de tweede inbraak ontdekt, waarbij veel meer gegevens waren buitgemaakt. Daarnaast ging het ook om zeer gevoelige gegevens die ambtenaren op de screeningsformulieren moesten invullen, zoals psychische problemen, drugs- en alcoholgebruik, aanhoudingen door politie, faillissementen en gebruikersnamen en wachtwoorden.

Deze week werd duidelijk dat bij de tweede inbraak de gegevens van 21,5 miljoen Amerikanen zijn gestolen. De positie van Archuleta, die al sinds de openbaring van de eerste inbraak onder vuur lag, werd daardoor onhoudbaar, zo meldt de Washington Post. Vrijdag kondigde ze, na 17 maanden het bewind bij het OPM te hebben gevoerd, in een e-mail aan het personeel haar vertrek aan. "Ik heb met de president overlegd dat het het beter voor mij is om af te treden en nieuw leiderschap de kans te geven", zo schreef ze.

Reacties (2)
12-07-2015, 21:19 door Eric-Jan H te D
Misschien moet de FBI zich over andere zaken zorgen maken dan het gebruik van encryptie.

Het afwezig zijn ervan, of het niet adequaat toepassen ervan bij de eigen overheid zou een goed startpunt kunnen zijn.
13-07-2015, 08:33 door Anoniem
Door Eric-Jan H te A: Misschien moet de FBI zich over andere zaken zorgen maken dan het gebruik van encryptie.

Het afwezig zijn ervan, of het niet adequaat toepassen ervan bij de eigen overheid zou een goed startpunt kunnen zijn.
Eens.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.