image

Zuid-Afrika levert mannen wegens datingfraude aan VS uit

dinsdag 14 juli 2015, 11:35 door Redactie, 1 reacties

Zuid-Afrika heeft zes Nigeriaanse mannen die van datingfraude, thuiswerkfraude en andere internetscams worden verdacht aan de Verenigde Staten uitgeleverd. Volgens de aanklacht zouden de zes mannen sinds 2001 via internet naar slachtoffers hebben gezocht. Het ging dan om mensen die via datingsites werden benaderd of voor thuiswerkfraude werden ingeschakeld. In totaal zijn er in deze zaak 20 verdachten aangeklaagd.

In het geval van de thuiswerkfraude kregen slachtoffers te horen dat ze voor een paar uur werk per week een hoog salaris zouden ontvangen. De oplichters deden zich voor als bijvoorbeeld transportbedrijven en stelden dat ze in de VS naar nieuwe medewerkers zochten om bij het transport te helpen. Slachtoffers moesten frauduleus verkregen goederen, die met gestolen creditcardgegevens waren gekocht, ontvangen en naar het buitenland versturen. Ook moesten ze vervalste cheques verzilveren.

In het geval van de datingfraude werden alleenstaande mensen via datingsites gezocht. De oplichters gingen een relatie met het slachtoffer aan en stelden na een bepaalde tijd dat ze geldproblemen hadden. Uiteindelijk komt het erop neer dat slachtoffers steeds meer geld naar de oplichters overmaken. Datingfraude is een groot probleem in de VS dat vorig jaar voor meer dan 80 miljoen dollar schade veroorzaakte. Onlangs liet een Amerikaanse vrouw weten hoe ze meer dan 300.000 dollar aan de oplichters overmaakte.

Reacties (1)
14-07-2015, 12:18 door spatieman
hoi, ik ben een Nigeriaanse prins, zo je me kunnen helpen door 30.000 euro over te maken ,zodat ik mijn land kan ontvluchten, als je me nog eens 300.000 euro overmaakt, krijg je 10% van mijn totaal kapitaal !
Helaas trappen complete volks stammen in deze roze bril berichten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.