image

FBI haalt populair forum voor cybercriminelen offline

woensdag 15 juli 2015, 16:39 door Redactie, 9 reacties

De FBI heeft een populair forum voor cybercriminelen offline gehaald, waar op grote schaal informatie, diensten, tools en ideeën werden uitgewisseld om computers en andere systemen aan te vallen. Het Darkode-forum was alleen voor goedgekeurde leden toegankelijk. Voordat gebruikers lid konden worden moesten ze eerst door een bestaand lid worden uitgenodigd, om vervolgens aan de andere leden hun vaardigheden te tonen.

De andere leden konden weer van deze vaardigheden en producten gebruik maken om computers wereldwijd met malware te infecteren. Tijdens een internationale operatie waar twintig landen aan meededen zijn 70 Darknode-leden gearresteerd, aangeklaagd of worden nog gezocht. Het gaat om de grootste internationale operatie van opsporingsdiensten om een forum van cybercriminelen offline te halen. Volgens de Amerikaanse officier van justitie, David Hickton, zijn er wereldwijd zo'n 800 fora voor cybercriminelen actief, maar vormde Darkode de grootste dreiging voor computers.

Het forum laat nu een bericht zien dat zowel het domein als de website door de FBI, het Europese Cybercrime Centrum van Europol (EC3) en internationale opsporingsdiensten in beslag zijn genomen, zo meldt Europol. Volgens de Europese opsporingsdienst zou het forum zo'n 250 tot 300 actieve gebruikers hebben. "Het Darkode-forum was de plek om naar toe te gaan als je een Engelssprekende cybercrimineel was", aldus Europol.

Volgens Europol-directeur Rob Wainwright zal de operatie van de opsporingsdiensten een grote impact op de "underground" economie hebben. "Het is ook een duidelijke boodschap dat afgeschermde fora cybercriminelen geen bescherming bieden en niet buiten het bereik van justitie zijn", merkt hij verder op.

Image

Reacties (9)
15-07-2015, 16:49 door Anoniem
Driewerf HOERA HOERA HOERA! Kijk,de FBI onderneemt nog eens actie tegen cybercrime en cybercriminelen,kun je vd NLse politie niet bepaald zeggen. Hopelijk krijgen die Darkrode leden een fikse celstraf en/of geldboete. Maar dat zal wel,in NL zijn ze royaal met taakstrafjes,maar in America geloven ze meer in de genezende werking van celstraf,en lange celstraffen ook nog eens.
15-07-2015, 18:26 door Anoniem
Ik vind je reactie een beetje raar.
Zelf ook lid geweest van dit forum (jaren geleden) .. slechts ter uitbreiding van mijn kennis en interesse.

Ben ik dan als It'er meteen crimineel ?
15-07-2015, 21:18 door Anoniem
Ik vind dat er wel wat weinig zegels en logos op staan, dat kan beter.
15-07-2015, 21:23 door Anoniem
Door Anoniem: Ik vind je reactie een beetje raar.
Zelf ook lid geweest van dit forum (jaren geleden) .. slechts ter uitbreiding van mijn kennis en interesse.

Ben ik dan als It'er meteen crimineel ?
Nee,dat niet. Maar ik neem even aan dat ze alleen de echte bad guys hebben aangehouden,het forum werdt schijnbaar misbruikt door cybercriminelen en is dus offline gehaald.
16-07-2015, 07:19 door Anoniem
Ze lopen wel jaren achter de feiten aan.
De beste "underground" sites zijn al tijden te vinden als je buiten het engelse taal gebied gaat zoeken.
Ja, kennis van andere talen is nodig (China en Rusland zijn hele goede bronnen)
Oh en vergeet Google maar gebruik andere zoekmachines, b.v. baidu

Met name toolkits en dat soort dingen komen nu voornamelijk uit china en (verrassend) Korea.
16-07-2015, 08:31 door Anoniem
Natuurlijk ben je een crimineel, als je deel uitmaakt van dit forum.
Als je goed gelezen hebt, kan je alleen maar lid worden als je wordt uitgenodigd, door een medelid.
Het doel daarvan is duidelijk, het samenbrengen, en samenwerken als lid van de gemeenschap of beter
nog als bendelid.
16-07-2015, 14:40 door Anoniem
Nee, het doel van het garant staan voor nieuwe members is om de rotte appels buiten te houden.
Jammer dat darkode weg is. Het was een mooi forum vol met mensen die skills hadden en je geen last had van noobs met domme vragen.
16-07-2015, 15:34 door Anoniem
Door Anoniem: Nee, het doel van het garant staan voor nieuwe members is om de rotte appels buiten te houden.
Jammer dat darkode weg is. Het was een mooi forum vol met mensen die skills hadden en je geen last had van noobs met domme vragen.

Criminelen en politiek activisten zitten gebroederlijk op dit forum, en omdat de politieke activisten zichzelf als hoeders van de democratie beschouwen, krijgen ze ook op dit forum hun medestanders.
Waren het niet de Anonymous hackers die opriepen tot een elektronische Holocaust.
17-07-2015, 20:02 door Anoniem
Ik hoop wel dat jullie begrijpen en ook goed beseffen dat de betrokken overheid alle onderschepte data (en dus methoden) zal gaan gebruiken om haar eigen kracht aan spionage van niet enekl eigen maar ook andere landen bij te staan. Niet te snel 3 werf hoera roepen voordat heel het plaatje goed bekeken wordt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.