image

IPhone-gebruikers doelwit frauduleuze crashmelding

donderdag 16 juli 2015, 15:44 door Redactie, 1 reacties

Eigenaren van een iPhone en iPad zijn nog steeds het doelwit van pop-ups met frauduleuze crashmeldingen en de oplichters hebben inmiddels hun werkterrein naar Groot-Brittannië verplaatst. De afgelopen maanden kregen met name Amerikaanse iOS-gebruikers de melding op hun toestel te zien.

Inmiddels zijn er ook berichten dat Britse gebruikers de meldingen te zien krijgen, zo laat de Daily Mail weten. De pop-ups gebruiken JavaScript, zodat het onmogelijk wordt om de browser op de normale manier te sluiten. Volgens de melding in de pop-up is iOS gecrasht en moet er direct contact met de "supportafdeling" worden opgenomen. Het telefoonnummer is van oplichters die stellen dat er moet worden betaald om het probleem te verhelpen. Het gaat om een bedrag van 43 euro dat Britse slachtoffers moeten afrekenen en 73 euro dat aan Amerikanen wordt gevraagd.

Daarnaast vragen de oplichters ook om de creditcardgegevens van hun slachtoffers. Op het forum van Apple zijn de afgelopen maanden tientallen topics en reacties te vinden van mensen die de melding te zien kregen. Gebruikers die met de pop-up te maken krijgen moeten Safari sluiten door twee keer op de home-knop te tappen en vervolgens de geschiedenis van de browser te wissen, zoals Apple op deze pagina uitlegt. Op wat voor soort websites gebruikers met de pop-ups in aanraking komen is onbekend.

Image

Reacties (1)
18-07-2015, 08:35 door Anoniem
Melding lijkt een beetje op een melding die recent voorkwam in een NL nieuwsapp:

https://twitter.com/erikloman/status/598053250093441024
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.