image

Britse overheid geeft MKB 7.000 euro voor beveiligingsadvies

donderdag 16 juli 2015, 17:17 door Redactie, 3 reacties

Om de digitale veiligheid van kleine en middelgrote bedrijven op te schroeven heeft de Britse overheid een regeling aangekondigd waarbij MKB-bedrijven tot 7.000 euro kunnen krijgen om beveiligingsadvies in te winnen. "We willen Britse bedrijven beschermen tegen cyberaanvallen en van Groot-Brittannië de veiligste plek in de wereld maken om online zaken te doen", zegt Ed Vaizey, minister van Digitale Economie.

Volgens Vaizey zal de nieuwe regeling, waarbij het geld via zogeheten "vouchers" aan bedrijven wordt verschaft, extra beveiliging voor kleine bedrijven bieden. Deze bedrijven kunnen nu specialistisch advies inwinnen om hun cybersecurity een "boost" te geven en hun systemen en data te beschermen. Naast het beschermen van bedrijven tegen cyberaanvallen moet de regeling bedrijven ook helpen om toegang tot de diensten van Britse IT-beveiligingsbedrijven te krijgen. In totaal is er voor de regeling 1,4 miljoen euro gereserveerd, waarbij bedrijven een voucher tot maximaal 7.000 euro kunnen ontvangen.

Reacties (3)
16-07-2015, 22:37 door Anoniem
Hoe vaak kunnen die bedrijven een beroep doen op die 7.000 euro?

Beveilliging is geen product. Beveiliging is een proces.

Dat wil dus zeggen dat er constant aandacht en geld voor moet zijn. Anders ben je over een paar jaar minder veilig dan nu, voor je een advies hebt ingewonnen. Iedere MKB denkt na het advies veilig te zijn, maar wordt in de loop van de tijd alleen maar onveiliger.

Peter
16-07-2015, 23:07 door Anoniem
Goed idee.

Scheelt hoop kosten achteraf.

Haal het budget uit boetes bij lekken van klantdata en je hebt dubbele aanmoediging.
17-07-2015, 10:44 door Anoniem
Goed initiatief zowel voor MKB als voor Security industry.

Beveiliging is een proces inderdaad, maar ergens begint een proces. Ik denk dat die 7.000 euro in ieder geval voor de start een goed vertrekpunt is en momentum kan genereren. Aandacht/focus is de voornaamste factor, geld volgt daarin. Niet alle controls/maatregelen kosten geld. Buiten technische controls is veel af te vangen m.b.v. awareness, processen, procedures en governance.

Daan
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.