image

Pentagon waarschuwt personeel voor e-mailaanvallen

zondag 19 juli 2015, 10:28 door Redactie, 3 reacties

Het Pentagon heeft een e-mail naar het personeel verstuurd waarin wordt gewaarschuwd voor gerichte e-mailaanvallen. Volgens het bericht, dat in handen van website de Daily Beast kwam, zouden tenminste vijf computers van het Amerikaanse ministerie van Defensie het doelwit zijn geweest.

Of er bij deze aanvallen ook gegevens werden gestolen wordt niet in de waarschuwing vermeld. De e-mails die de doelwitten ontvangen leken afkomstig van het National Endowment for Democracy, een bekende non-profitorganisatie in Washington. In de e-mail was een link naar een gehackte server van de organisatie opgenomen. Volgens de Daily Beast zou er na het openen van de link malware op de computer worden geplaatst. Hoe dit echter precies in zijn werking gaat wordt niet vermeld.

Later in het artikel wordt echter gemeld dat gehackte server twee documenten aanbiedt, namelijk een onschuldig document zoals een pdf- of audiobestand en de "malware loader" die de malware op het systeem installeert. En dat komt overeen met de spionagegroep waarvoor beveiligingsbedrijven eerder deze week waarschuwden. Deze groep verstuurt e-mails die voicemailberichten of pdf-documenten lijken te bevatten. In werkelijkheid gaat het om een zichzelf uitpakkend archief bestand dat naast een legitiem bestand in de achtergrond malware downloadt en installeert.

Deze groep wordt verdacht van de aanvallen op het Witte Huis en het ministerie van Buitenlandse Zaken eerder dit jaar. In de waarschuwing wordt ook de link gelegd tussen deze aanval en de eerdere aanvallen op de Amerikaanse regering. Volgens het Pentagon zou de nu gebruikte malware een variant zijn van de malware die in april tegen het Witte Huis en het ministerie van Buitenlandse Zaken werd ingezet. Een defensiefunctionaris bevestigt dat de waarschuwing is verstuurd, maar wil verder niet op de specifieke aanval ingaan. "Dagelijks vinden er duizenden pogingen plaats om het ministerie van Defensie te hacken. We hebben processen en procedures om dit te voorkomen."

Reacties (3)
19-07-2015, 14:28 door karma4
Gerichte e-mail aanvallen op het personeel en vijf computers zijn het doelwit geweest. Personeel en computers zijn gelijkgesteld. Ik dacht dat het nog niet zo ver was dat het Pentagon alleen maar uit robots bestaat.
20-07-2015, 00:51 door Niekie30
Even goed het bericht lezen Karma4. De mail word verstuurt aan het personeel en 5 computers zijn aangevallen. Ik lees nergens iets over aanvallen op het personeel.

Niek
20-07-2015, 01:09 door Eric-Jan H te D
Het Pentagon heeft een e-mail naar het personeel verstuurd waarin wordt gewaarschuwd voor gerichte e-mailaanvallen.

Laat dat nu net de manier zijn waarop veel malware zich aandient.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.