image

Malwarebytes blokkeert torrentsites wegens IP-reeks

dinsdag 21 juli 2015, 14:51 door Redactie, 5 reacties

De software van anti-virusbedrijf Malwarebytes blokkeert verschillende torrentsites zoals Isohunt en LimeTorrents omdat ze zich in de buurt van verdachte IP-adressen bevinden. Gebruikers van de betaalde oplossing van Malwarebytes kunnen de torrentsites niet bezoeken, tenzij ze handmatig van de blocklist worden verwijderd.

De torrentsites zelf worden niet als schadelijk door het anti-virusbedrijf beschouwd. "We blokkeren de IP-adressen omdat er tal van andere IP-adressen op hetzelfde netwerk zitten die allerlei malvertising en fraudesites bevatten", zegt Steven Burn van Malwarebytes tegenover TorrentFreak. De partij achter de IP-reeks zou niet op de meldingen van Malwarebytes reageren, waarop werd besloten alle IP-adressen van de hostingprovider te blokkeren.

Reacties (5)
21-07-2015, 15:17 door Anoniem
Was jij zogenaamd anoniem via je vpn allerlei torrents aan het binnenhalen en deed je dat met een zekere real time protectie en uploadfunctionaliteit van mbam?
Dan is dat hele proces mogelijk ineens niet meer zo anoniem als je wellicht dacht. Mbam beschikt immers over je account en betaalgegevens die het vast wil afstaan als daar in het kader van de connectie met bepaalde sites en ip reeksen om gevraagd wordt.
21-07-2015, 15:22 door johanw
:recies de reden waarom ik webshields e.d. altijd uitzet bij virusscanners. Geeft altijd gezeik, net als PUPs waarbij adware en toolbars doorgelaten worden en verder onschuldige cracks geblokkeerd worden.
21-07-2015, 15:38 door Anoniem
"...en verder onschuldige cracks geblokkeerd worden."

En, haal je de cracks door een virusscanner ? Immers bestaan ''onschuldige cracks'' bijna niet meer. Er zit bijna altijd malware in. Wat dat betreft moet ik hartelijk lachen om mensen die zoeken naar ''onschuldige cracks''.
21-07-2015, 20:32 door Anoniem
Door Anoniem: "...en verder onschuldige cracks geblokkeerd worden."

En, haal je de cracks door een virusscanner ? Immers bestaan ''onschuldige cracks'' bijna niet meer. Er zit bijna altijd malware in. Wat dat betreft moet ik hartelijk lachen om mensen die zoeken naar ''onschuldige cracks''.

Onzin. Als je weet waar je moet zoeken zijn er genoeg werkende cracks te vinden. De cracking community is nog altijd actief. Als je echter gaat googlen dan kun je er vergif op innemen dat de meeste resultaten malwaresites zijn.
21-07-2015, 22:05 door Anoniem
Door johanw: :recies de reden waarom ik webshields e.d. altijd uitzet bij virusscanners. Geeft altijd gezeik, net als PUPs waarbij adware en toolbars doorgelaten worden en verder onschuldige cracks geblokkeerd worden.
Sowieso moet je bij Malwarebytes altijd je webshield uitzetten als je nog een beetje privacy wil en daarvoor TOR of VPN gebruikt. MBam communiceert je originele IP gewoon mee ofschoon je via VPN werkt. Maar daar is MBAm niet de enige in trouwens. Ik denk dat je bij elk product met een webshield dat sowieso beter kan uitschakelen als je gebruik maakt van Tor of VPN. Moet je wel een beetje opletten naar welke sites je gaat qua besmetting maar zonder flash of java valt dat ook weer reuze mee.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.