image

10-jarige support Windows 10 start op moment van gebruik

woensdag 22 juli 2015, 15:00 door Redactie, 3 reacties

De 10-jarige support van Microsoft waar Windows 10-gebruikers op kunnen rekenen gaat in op het moment dat ze het besturingssysteem voor het eerst in gebruik nemen. Dat laat Gartner-analist Steve Kleynhans tegenover Computerworld weten.

"Het is de bedoeling van Microsoft dat je minimaal 10 jaar lang updates voor Windows 10 ontvangt, zowel feature- als beveiligingsupdates." Daarbij moet de computer nog wel door de fabrikant worden ondersteund. Een gebruiker met bijvoorbeeld een Windows 10-apparaat met een 16GB harde schijf waar het besturingssysteem niet meer op past heeft in dit geval gewoon pech. "Ze blijven Windows 10 ondersteunen totdat de hardware het fysiek niet meer aankan", stelt de analist. Of dat het decennium voorbij is, afhankelijk van wat er eerst komt.

Geheel nieuw hierbij is dat de ondersteuning pas ingaat op het moment dat Windows 10 voor het eerst wordt gebruikt. "Als je over vier jaar een nieuwe pc koopt, dan krijgt je vanaf dat moment 10 jaar support", laat Kleynhans weten. Voorheen hanteerde Microsoft vaste data wanneer de support van een besturingssysteem eindigde, ongeacht wanneer consumenten hun computer hadden gekocht.

Reacties (3)
22-07-2015, 19:36 door Anoniem
Nou, sterker nog : eeuwige support !

(Onder de voorwaarde dat je het niet gebruikt, oeps, hadden ze dat even over het hoofd gezien ;)
22-07-2015, 21:33 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-07-2015, 11:11 door Anoniem
Door Hyper: Ik hoop dat dit met Windows 7 ook zo is. Ik heb begin dit jaar een Windows 7 laptop gekocht bij Dell.

Niet dus, de upgrade naar Windows 10 is gratis gedurende het eerste jaar. Dat is, omdat ze je op korte termijn over willen hebben. En dus is er geen reden voor MS om de oudere versies extreem lang te blijven ondersteunen. Overigens kun je hier zien, hoelang de support voor Windows 7 nog is: http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/lifecycle
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.