image

Nederlandse nep-webshop maakt ruim 200 slachtoffers

donderdag 23 juli 2015, 14:37 door Redactie, 1 reacties

De politie heeft deze week in Maastricht twee mannen aangehouden op verdenking van grootschalige internetoplichting via een nep-webshop. In totaal zijn er bij de politie 208 aangiften gedaan wegens oplichting, waarbij deze twee verdachten een rol hebben gespeeld.

De slachtoffers plaatsten bij de webshop voor elektronica een bestelling en maakten geld over. De bestelling werd echter nooit geleverd. Vermoedelijk is de website maar enkele dagen in de lucht geweest, rond de periode van eind maart tot begin april 2014. In het onderzoek van de recherche kwamen twee verdachten in beeld. Beiden mannen, van 24 en 50 jaar, zijn dinsdag en woensdag in Maastricht aangehouden en verhoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Reacties (1)
25-07-2015, 14:49 door Anoniem
dit is goed nieuws mensen, hoop ik, want dit zijn vermoedelijk de schurkjes, die mij gedupeerd hebben, voor zo'n 750 euro! Het zou goed zijn als ze alles moeten terugbetalen en terecht moeten staan voor hun oplichter praktijk. Dit soort geintjes schaden het vertrouwen in kopen via internet en ook in de medemens. Groetjes, Patrick
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.