image

Geen nieuwe data Ashley Madison-gebruikers online gezet

vrijdag 24 juli 2015, 11:48 door Redactie, 0 reacties

Verschillende media berichten dat de aanvallers achter de hack van Ashley Madison informatie van gebruikers online hebben gezet, maar het gaat om dezelfde gegevens die afgelopen zondag al openbaar werden gemaakt. zo blijkt uit analyse van Security.NL. Aanvallers maakten toen bekend dat ze de gegevens van ruim 37 miljoen gebruikers hadden buitgemaakt, alsmede allerlei zakelijke gegevens van de website voor vreemdgangers.

De aanvallers dreigden alle gegevens online te zetten als Ashley Madison niet uit de lucht werd gehaald. De website is nog altijd online. Toch is het dreigement nog niet uitgevoerd en zijn er ook geen nieuwe data openbaar gemaakt. In de aankondiging van de hack werden de gegevens van twee gebruikers vermeld. Het gaat om de echte naam, gebruikersnaam, registratiedatum, volledige adresgegevens, e-mailadres, seksuele fantasieën, wensen en wachtwoordhash van een Amerikaanse man.

In het geval van de tweede gebruiker gaat het om iemand die van de "full delete" functie gebruik had gemaakt. Via deze optie kunnen gebruikers van de website voor 19 dollar hun profiel laten verwijderen. De aankoopgegevens bleven echter bewaard, aldus de aanvallers. In dit geval gaat het om de naam van de gebruiker, zijn adresgegevens en seksuele fantasieën. Zijn gebruikersnaam, wachtwoordhash en e-mailadres zijn echter niet vermeld. Ashley Madison is een website voor mensen die willen vreemdgaan. Vanwege het incident besloot de website dat gebruikers kosteloos hun profiel kunnen opheffen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.