image

KPN gaat woningen beveiligen via nieuwe SmartLife-dienst

zaterdag 1 augustus 2015, 09:36 door Redactie, 13 reacties

KPN heeft deze week een nieuwe productreeks genaamd SmartLife aangekondigd die het leven van mensen in en om hun huis eenvoudiger moet maken. Het eerste product in de SmartLife-reeks is SmartLife Veilig, een huisbeveiligingsdienst die mensen via een app waarschuwt als er thuis iets gebeurt. KPN is donderdag met de pilot van de nieuwe dienst gestart.

SmartLife veilig stuurt gebruikers in het geval van een "ongewenste situatie" een alarmmelding. Voor de alarmopvolging werkt KPN samen met beveiligingsbedrijf Trigion. Ook werkt KPN samen met Philips. Zo kunnen de Hue-lampen van Philips worden gekoppeld aan het alarm en ook met de SmartLife-app op afstand worden bediend. KPN stelt dat ruim 150 geselecteerde klanten de dienst de komende periode gaan testen. Op de website over SmartLife worden mensen echter nog opgeroepen om zich als testklant op te geven. SmartLife Veilig zou dit najaar voor iedereen beschikbaar moeten zijn.

Reacties (13)
01-08-2015, 10:44 door Anoniem
Hoe neurotisch wil je het hebben? De IT-industrie levert!
01-08-2015, 11:32 door Anoniem
Ik heb een goede inboedelverzekering en de materiele zaken die ik heb, daar hecht ik weinig waarde aan,kan allemaal vervangen worden. Een energieleverancier bood mij ook al eens een vorm van beveiliging aan ,ging ook allemaal via internet ,kostte maar 1 Euro per dag . Dat is het mij niet waard . Zou het bij KPN gratis zijn? maakt niet uit ,ik hou niet van dat soort beveiligingen en begin er niet aan !
01-08-2015, 13:02 door Anoniem
Je maakt je huis vooral veiliger met fysieke maatregelen. Goed hang- en sluitwerk, voldoende verlichting en een grote Duitse herder, een Mechelse mag ook... ;)
01-08-2015, 14:02 door Anoniem
Yes dan kan je eindelijk je philips groeilampen ermee verbinden en als jij lekker een terrasje ergens pikt krijg je een melding dat je zolder in de fik staat.
Ben je misschien nog op tijd om je plantjes te redden.
Alle gekheid op een stokje maar men zal blijven komen met gadgets/uitvindingen omdat er nou eenmaal geld verdiend moet worden in deze wereld en technologie kan je leventje wel heel makkelijk en lui maken. Nog een paar jaartjes en de technologie maakt ons omnipotent.
01-08-2015, 14:40 door Briolet
Door Anoniem: Ik heb een goede inboedelverzekering…!

Dat is struisvogelpolitiek. Via de premie betaal je deze diefstal uiteindelijk zelf want verzekeraars zijn geen charitatieve instellingen.

De enige zinvolle manier om de kosten te drukken is het proberen de diefstal te voorkomen, anders wordt het dweilen met de kraan open.
01-08-2015, 15:04 door Anoniem
Verwacht inderdaad maar niet veel van een inboedelverzekering. De spullen die je kwijt bent zul je opnieuw moeten kopen maar denk maar niet dat je dat geld wel even krijgt. Ze kijken naar de dagwaarde en je zult ook moeten aantonen dat je de spullen daadwerkelijk had.
01-08-2015, 16:10 door Anoniem
Als het net zo 'goed' werkt als die rommel van WoonVeilig, nou...
Het klinkt allemaal veelbelovend, maar in werkelijkheid is het gewoon troep. Ik ben er niet tevreden over.

Aangezien de meterkast in veel huizen binnen handbereik is (meestal bij de voordeur), kunnen inbrekers het systeem heel eenvoudig uitschakelen. Als de bewegingsmelders iets detecteren, is er altijd een uitschakel-delay van een paar seconden, genoeg om de meterkast te vinden en de aardlek uit te schakelen (of de centrale zelf). Zit die op slot, dan is kortsluiting ook nog een optie (een stekker met in de behuizing een directe verbinding).

Stel je krijgt een melding. Wat dan? Voordat jij ter plaatse bent, zijn je spullen (en de inbreker) al weg. Zonder melding kom je er ook achter dat er ingebroken is en dat je spullen weg zijn.

En wat brandalarm betreft: wat heb je aan een melding als je van huis bent en de boel al in lichterlaaie staat?
Een rookmelder is hoofdzakelijk bedoeld voor je eigen veiligheid; dat je kan wegvluchten als dat ding afgaat, als je bv. ligt te slapen.

Dat KPN iets aanbiedt met een app is een foefje om het aantrekkelijk te maken zodat het beter verkoopt.
WoonVeilig doet het enkel via e-mail en sms. Een app is overkill in deze.
01-08-2015, 17:35 door karma4
Door Briolet: De enige zinvolle manier om de kosten te drukken is het proberen de diefstal te voorkomen, anders wordt het dweilen met de kraan open.
Alles is een risico/impact en kosten/baten afweging.
Niet alles is af te dekken door het maar zien te voorkomen. Je moet het niet volledig vrij zetten, maar je hoeft ook niet elk denkbaar middel tegen alle denkbare kosten in te gaan zetten.
- Als een advocaat inzetten meer kost dan het verhalen op de schuldige betaalt zo;n verzekeraar jou gewoon uit.
- Als je er een zooitje van gemaakt hebt dat de schade verwijtbaar is door nalatigheid dan wordt niets uitbetaald.
Kom je onderling niet uit dan is er een hele beroepsgroep die daar een boterham aan verdient.

Wel grappig alle apparatuur als IOT aan het internet hangen omdat je bang bent voor fysieke diefstal. De digtale diefstal / kwetsbaarheid is even vergeten.
02-08-2015, 08:50 door Anoniem
Als die prachtige beveiligingen is de duivel verzoeken en na en avondje uit is jouw huis overhoop gehaald.Goed hang en sluitwerk zowel horizontaal als verticaal. Camera's binnen geplaatst zodat ik ze kan laten opsporen.
03-08-2015, 11:52 door Anoniem
Een goed alarm werkt zowel via een vaste lijn (internet of telefoon) als draadloos (gsm). Bovendien heeft het een noodstroom voorziening. Een alarm met opvolging kan bij buitenland verblijf en brand in ieder geval de schade voor de buren verminderen. En zelfs het beste hang- en sluitwerk helpt maar voor een beperkte tijd. Dus bij rijtjeshuizen wel, maar vrijstaande woningen zijn altijd kwetsbaar.
04-08-2015, 15:59 door Anoniem
Door Anoniem: Een goed alarm werkt zowel via een vaste lijn (internet of telefoon) als draadloos (gsm). Bovendien heeft het een noodstroom voorziening. Een alarm met opvolging kan bij buitenland verblijf en brand in ieder geval de schade voor de buren verminderen. En zelfs het beste hang- en sluitwerk helpt maar voor een beperkte tijd. Dus bij rijtjeshuizen wel, maar vrijstaande woningen zijn altijd kwetsbaar.

Je blijft kwetsbaar, zeker bij vrijstaande huizen inderdaad. Bedreigd worden zodra je uit je auto gestapt bent en naar de voordeur wil lopen, is altijd nog een optie en daar helpt een appje niet tegen.

Maar zo'n app geeft je wel de mogelijkheid om de buurman te bellen of hij even wil gaan kijken. Waarschijnlijk gaat het gajes er dan wel snel vandoor. Of een beginnend brandje kan snel geblust worden, wat de schade nogal beperkt.

Moet je wel de buurman kunnen vertrouwen met een sleutel. Maar dat is een kwestie van sociaal investeren.

Thuiswerken en een rookmelder is ook nog een optie.

Of levert SmartVeilig er ook mensen bij die voor jou in je huis gaan kijken?
24-08-2015, 22:14 door Anoniem
Er zijn veel aanbieders van security producten, integratie met Philips Hue bestaat nog niet. Dit lijkt mij, tussen alle andere beveiligingsproducten, juist een heel slim product. Werk met Hue, met alarmcentrale en je kunt zelf kiezen hoe volledig je het wilt hebben.
08-12-2015, 19:22 door Anoniem
Lijkt mij inderdaad ook een mooi product van KPN, een beveiligingsoplossing met doormelding aan Trigion alarmcentrale en tevens een ''Smarthome" optie, met de Hue lampen en ''Huisoppas'' die je huis bewoond doen lijken. Tijdens een informatie gesprek met de helpdesk een hele goede uitleg gekregen van de desbetreffende medewerker. (dat is ook wel eens anders bij KPN) In het nieuwe jaar als ik verhuist ben ga ik een order plaatsen!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.