image

Ontevreden gebruiker "hackt" reserveringssysteem OnePlus

dinsdag 4 augustus 2015, 12:11 door Redactie, 8 reacties

Binnenkort lanceert telefoonfabrikant OnePlus een nieuwe telefoon, de OnePlus 2, maar de manier waarop het toestel in de markt wordt gezet zat één gebruiker niet lekker. Om in aanmerking voor een toestel te komen moeten potentiële kopers over een uitnodiging beschikken. Jake Cooper had eerst al de OnePlus One gekocht en besloot zich dan ook tijdig voor het nieuwe model in te schrijven.

Dat leverde hem een plek rond de 9.000 op. OnePlus biedt mensen op de wachtlijst echter de mogelijkheid om hun positie te verbeteren, afhankelijk van hoeveel mensen ze voor de wachtlijst uitnodigen. Daardoor zakte Cooper naar een plek rond de 70.000. Hij maakte daarop een script dat wegwerp e-mailadressen gebruikte om zogenaamd mensen voor de wachtlijst uit te nodigen, waardoor zijn eigen positie verbeterde. Uiteindelijk wijst hij hierdoor plek 1694 op de wachtlijst te bereiken. Nadat hij zijn werkwijze in een blog had gepubliceerd waarschuwde Cooper OnePlus. De telefoonfabrikant heeft echter nog niet op zijn tweet gereageerd.

Reacties (8)
04-08-2015, 12:34 door Anoniem
Zo te zien waren er genoeg mensen 70.000 - 9.000 = 63.000 die dus anderen uitgenodigd hadden.

Het is ook bijna ondoenlijk om alle disposable emailadres services uit te sluiten. En anders heb je altijd nog een domein met een catch all waarin je kan doen wat je wil. Enige zou zijn dat je telkens ook een uniek IP adres moet hebben. En dat wordt met IPv6 weer lastiger. Dan zou je dat weer per subnet o.i.d. moeten blokkeren. Helemaal waterdicht is denk ik niet te doen.
04-08-2015, 12:49 door Anoniem
Duidelijk een cyberinterwebhacker. Schuldig. Opsluiten.
04-08-2015, 13:02 door Anoniem
Gehehe, business logic error. Eens kijken hoe sportief men hier op gaat reageren...
04-08-2015, 14:34 door Anoniem
Oneplus marketing is meesterlijk met het zo nu en dan 'lekken' van specs in de aanloop van het product en het daarna opwekken van kunstmatige schaarste. Alles in het kader van aandacht.

Jake Cooper werkt daar met zijn 'hack' bewust, of onbewust, aan mee, want: weer meer aandacht.

De producten van Oneplus zijn in hoge mate vergelijkbaar met veel andere race-to-the-bottom producten. Grootse specs, Laaggeprijsd. Maar over waarde en kwaliteit zegt het weinig. Wel dat t goedkoop gemaakt is (hmm.) en de marketing ook weinig kost (slim!)

70.000 dat suggereert weer aardig wat belangstelling, op zich voorspelbaar na de succesvolle Oneplus One met hetzelfde recept.

Bij de Fairphone 2 staat de teller nog maar op zo'n 7000 zie ik. Ook daar kan je vraagtekens zetten bij de 'waarde' , maar inhoudelijk is het een heel andere discussie. Meer met langetermijn ideeën als MVO, duurzaamheid en milieu en zo. Toch op zijn minst meer wereldverbeterend lijkt me. Kan Jake Cooper daar niet iets creatiefs mee doen, met een hack of zo? Dat 50.000 Oneplus klanten dan per abuis zo'n faire phone bestellen bijv.? ;-)
04-08-2015, 15:16 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Duidelijk een cyberinterwebhacker. Schuldig. Opsluiten.
not sure if troll.
Maar duidelijk niet "een cyberinterwebhacker".
05-08-2015, 11:39 door Anoniem
Door bbecko:
Door Anoniem: Duidelijk een cyberinterwebhacker. Schuldig. Opsluiten.
not sure if troll.
Maar duidelijk niet "een cyberinterwebhacker".
Dan heb je niet opgelet. MAW, "whoosh".
06-08-2015, 10:55 door Anoniem
Door bbecko:
Door Anoniem: Duidelijk een cyberinterwebhacker. Schuldig. Opsluiten.
not sure if troll.
Maar duidelijk niet "een cyberinterwebhacker".

Niet iedereen die een grapje maakt is direct een troll. Dit was gewoon een grappige sarcastische opmerking waar ik in ieder geval om heb kunnen lachen.
07-08-2015, 11:01 door karma4
Door Anoniem: Gehehe, business logic error. Eens kijken hoe sportief men hier op gaat reageren...
De term "hack" voor dit artikel is wat misleidend alhoewel correct. Slim onverwacht gebruik van de mogelijkheden.
Nee, het heeft niets van een blackhat cybernet web attacker. Dat grapje prima toch, alert blijven op de zin / onzin.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.