image

Systeembeheerder steelt geheime data Amerikaans leger

dinsdag 4 augustus 2015, 15:25 door Redactie, 3 reacties

Een 34-jarige man uit Florida is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar wegens het stelen van vertrouwelijke informatie van het Amerikaanse leger. De man was als systeembeheerder bij het ministerie van Defensie gedetacheerd. Tijdens zijn werk als systeembeheerder op een luchtmachtbasis in Honduras benaderde de man zonder toestemming het geclassificeerde netwerk van het ministerie van Defensie.

Daar verwijderde hij allerlei vertrouwelijke informatie, waaronder inlichtingenrapporten en militaire plannen. Vervolgens versleutelde de man deze gegevens en plaatste die op zijn eigen netwerkopslagapparaat thuis, dat via internet toegankelijk was. "Werknemers die worden vertrouwd en als insider hun computertoegang misbruiken zijn een groot gevaar voor de veiligheid van de VS en zijn veroordeling laat zien dat dit niet wordt getolereerd", aldus assistent-procureur-generaal John Carlin.

Volgens officier van justitie Wifredo Ferrer heeft de man het vertrouwen geschaad dat in hem als systeembeheerder was gesteld. "We zullen de dreiging van insiders voor onze nationale veiligheid blijven onderzoeken en vervolgen, en overtreders voor het gerecht slepen", zo laat hij weten.

Reacties (3)
04-08-2015, 16:06 door Anoniem
Hoe series kan je je werk als beheerder nemen als je dit soort dingen doet.
05-08-2015, 08:40 door Anoniem
Door Anoniem: Hoe series kan je je werk als beheerder nemen als je dit soort dingen doet.

Daar verwijderde hij allerlei vertrouwelijke informatie, waaronder inlichtingenrapporten en militaire plannen. Vervolgens versleutelde de man deze gegevens en plaatste die op zijn eigen netwerkopslagapparaat thuis, dat via internet toegankelijk was.

Blijkbaar verstaat hij zijn vak goed, hij is in staat bestanden eerst te verwijderen (terug te toveren) en dan te versleutelen?
05-08-2015, 14:26 door Anoniem
Zou hij zijn thuis netwerk niet gewoon veiliger vinden dan het netwerk op zijn werk?
(waarschijnlijk wel met dit soort beheerders)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.