image

Beveiligingsexpert Google verhuist naar Tesla

donderdag 6 augustus 2015, 09:59 door Redactie, 1 reacties

Chris Evans, een bekende beveiligingsexpert van Google, verhuist binnenkort naar autofabrikant Tesla Motors om daar het beveiligingsteam te leiden, zo heeft hij zelf via Twitter laten weten. Evans was bij Google het hoofd van het Chrome Security Team en leidde sinds vorig jaar het Project Zero Team.

Project Zero is een initiatief van Google waarbij een speciaal team van hackers en onderzoekers naar kwetsbaarheden in populaire software zoekt. Nu auto's over steeds meer computersystemen beschikken en met internet verbonden zijn, komen de expertise en ervaring van Evans ook van pas bij Tesla. De autofabrikant besloot onlangs al een "bug bounty" programma te starten, waarbij onderzoekers worden beloond voor het melden van bugs in de website. Een jaar eerder loofde het bedrijf al 10.000 dollar uit om een Tesla-auto te hacken.

Onlangs demonstreerden twee onderzoekers hoe ze een Jeep van fabrikant Chrysler via internet deels konden besturen. Zo bleek het mogelijk te zijn om de remmen in en uit te schakelen en konden ze de motor uitschakelen. Chrysler besloot vervolgens 1,4 miljoen auto's op vrijwillige basis terug te roepen. Een andere onderzoeker demonstreerde vorige week nog hoe hij auto's van General Motors via een apparaat op afstand kan openen en eerder dit jaar besloot BMW nog een beveiligingslek in miljoenen auto's te patchen.

Reacties (1)
07-08-2015, 22:45 door Anoniem
Beveiligingsexpert Google verhuist naar Tesla

Voor wie ook niet wist waar het ligt

- Tesla, Pan?evo, Južnobanatski okrug, Vojvodina, Serbien
- Tesla, Ný?any, Tschechische Republik
- Tesla, Irvine, California 92618, USA
- Tesla, Urquiza, Rosario, Santa Fe, Argentinien
- Tesla, Tschechische Republik
- Tesla, Bristol BS34 5DG, Vereinigtes Königreich
- Tesla, Yaltinskaya ulitsa, 66, Kaliningrad, gorod Kaliningrad, Kaliningradskaya oblast', Russland
- Tesla, ulitsa Marshala Borzova, 58, Kaliningrad, gorod Kaliningrad, Kaliningradskaya oblast', Russland
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.