image

Google komt met maandelijkse updates voor Nexus-toestellen

donderdag 6 augustus 2015, 10:56 door Redactie, 1 reacties

Na Samsung heeft ook Google aangekondigd dat het de eigen Android-toestellen elke maand van updates zal voorzien. Via de maatregel moet de beveiliging van het platform verder worden aangescherpt. De Nexus-toestellen van Google ontvingen vaak al als eerste platform- en beveiligingsupdates.

Vanaf deze week zullen Nexus-toestellen echter elke maand "over the air" updates ontvangen die op beveiliging zijn gericht. De eerste update als onderdeel van dit nieuwe beleid is gisteren al verspreid onder eigenaren van een Nexus 4, 5, 6, 7, 9 en 10 en Nexus Player. Het gaat in dit geval om een patch voor het ernstige Stagefright-lek. Via deze kwetsbaarheid kan een aanvaller door alleen het versturen van een mms-bericht code op Android-toestellen uitvoeren. Het lek is echter ook via websites en apps aan te vallen.

Tevens laat Google weten dat Nexus-toestellen gedurende een periode van 2 jaar belangrijke updates zullen ontvangen en 3 jaar lang met beveiligingsupdates zullen worden ondersteund of 18 maanden sinds het toestel niet meer in Google Store wordt aangeboden. Dat heeft Adrian Ludwig van Google bekendgemaakt. Ondanks de kritiek op het patchbeleid stelt Ludwig dat Android nog altijd een zeer veilig platform is. Uit eigen onderzoek blijkt dat minder dan 0,15% van de Android-toestellen een kwaadaardige app heeft geïnstalleerd, zolang er alleen apps van Google Play worden gedownload.

Reacties (1)
06-08-2015, 15:04 door Anoniem
Weet iemand in welke vorm de update is verspreid? ik zie nog geen nieuwere Android versie of update van stagefright/mediaplayer via de Play Store
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.