image

Israelisch bedrijf werkt aan niet te hacken Windows-versie

vrijdag 7 augustus 2015, 13:05 door Redactie, 15 reacties

Als het aan een Israëlische start-up ligt behoren alle beveiligingsproblemen van Windows binnenkort tot het verleden. Morphisec, zoals het bedrijf heet, werkt aan een Windows-versie die naar eigen zeggen niet te hacken is. In eerste instantie was het de bedoeling om een onhackbaar besturingssysteem voor militaire toepassingen, zoals raketten, en vliegtuigen te ontwikkelen.

De oprichters beseften toen dat hun werk ook commerciële toepassingen had in het voorkomen van zero day-aanvallen. Het gaat in dit geval om kwetsbaarheden waarvoor nog geen beveiligingsupdate beschikbaar is. Om gebruikers tegen dit soort aanvallen te beschermen wordt het geheugen van specifieke Windows-applicaties gerandomiseerd, zo laat de oprichter tegenover Business Insider weten. Doordat de geheugenadressen steeds veranderen kan een aanvaller hier geen exploit voor ontwikkelen en kan het lek niet worden aangevallen. Verdere technische details worden echter niet gegeven, alsmede of en wanneer het besturingssysteem verschijnt. Wel zou er inmiddels een betatest plaatsvinden.

Reacties (15)
07-08-2015, 13:15 door karma4
Niet alle hacks lopen via een aanval op het interne memory. HACK=slim gebruik maken van aanwezige mogelijkeden
Het principiele idee is OS onafhankelijk Ik zie: "Morphisec's polymorphic defense hides the enterprise's inner architecture and as such, makes targeted attacks ineffective." Als de zwakste schakel bestaat uit PEBCK moet je continu van identiteit wisselen in real life. Vertaal alle Admin accounts en de mensen er achter dagelijks veranderen. Dat verwacht ik niet van een tool. Admins zouden so wie so geisoleerd moeten werken en bij kritiekere handelingen dubbel gecheckt.
07-08-2015, 13:34 door Anoniem
Werdt hoog tijd. Dat had Microsoft eigenlijk moeten doen.Schandalig dat een Israelisch bedrijf de ellende van Microsoft moet oplossen.
07-08-2015, 14:22 door Anoniem
Ja beste mensen,Microsoft zal wel met de Israelische bevindingen en oplossingen (als voorbeeld) de boel weer gaan patchen en dus kunnen we waarschijnlijk binnen 2 jaar Windows 11 verwachten,want met een paar patches ga je de huidige windows-versies incl.W10 niet veilig/onhackbaar krijgen.
07-08-2015, 15:06 door Anoniem
Leuk, zo'n startup die om het even welke variant van "100% veiligheid" verkoopt, en natuurlijk in dikke lagen security buzzwords en betekenisloze fraseologie verpakt.
07-08-2015, 15:21 door Anoniem
Wat door de mens wordt gemaakt, wordt door de mens gekraakt denk ik maar zo.
07-08-2015, 15:27 door karma4
Door Anoniem: Werdt hoog tijd. Dat had Microsoft eigenlijk moeten doen.Schandalig dat een Israelisch bedrijf de ellende van Microsoft moet oplossen.
Als iets te mooi is om waar te zijn is het gewoonlijk niet waar.
Edsel Dijkstra vergeten? Foutloze software bestaat niet. Die technisch oplossing lijkt me een HOAX (broodje aap).
07-08-2015, 18:58 door Anoniem
Door Anoniem: Werdt hoog tijd. Dat had Microsoft eigenlijk moeten doen.Schandalig dat een Israelisch bedrijf de ellende van Microsoft moet oplossen.
Ik vermoed dat ze redenen hebben om te werken zoals zij werken, er werken genoeg slimme mensen.
Als je het beter kunt kun je altijd zelf een OS bouwen :]

Door Anoniem: Ja beste mensen,Microsoft zal wel met de Israelische bevindingen en oplossingen (als voorbeeld) de boel weer gaan patchen en dus kunnen we waarschijnlijk binnen 2 jaar Windows 11 verwachten,want met een paar patches ga je de huidige windows-versies incl.W10 niet veilig/onhackbaar krijgen.
Geen enkel OS is of zal "onhackbar" zijn of worden. Het enige wat kan is een kat-en-muis spel tussen hackers en ontwikkelaars, dit zal zich altijd voortzetten. Windows 11 zal hiervoor niet specifiek komen, mede omdat A) Ze zeggen voort te willen bouwen op 1 eco-systeem. B) Er geen nieuw OS geschreven hoeft te worden om grote wijzigingen in een OS omtrent security te maken. Je verandert niet slechts een product naar een totale andere architectuur, daarom is het inmiddels Windows 10, MacOS 10, Ubuntu 14, en zo kunnen we het lijstje nog wel uitbreiden.


TL;DR, wat deze persoon zegt:
Door Anoniem: Wat door de mens wordt gemaakt, wordt door de mens gekraakt denk ik maar zo.
07-08-2015, 22:21 door Anoniem
Het is gewoon system hardening + wat extra beveiligingsmaatregelen. Kan goed helpen om risico's te beperken. Onkwetsbaar ben je natuurlijk nooit.
07-08-2015, 22:35 door Ramon.C
Dan nog. Nee dank u.
08-08-2015, 16:29 door Anoniem
De Israelisch kennende zal het inderdaad moeilijk te hacken worden, behalve voor hun eigen achterdeuren. We moeten niet vergeten dat Israel de belangstrijkste producent is van spionage technoligie, dus ik weet niet of we van een door hun "gehardend"windows versie wel zo veilig is.
09-08-2015, 02:00 door Anoniem
en om het systeem hackvrij te laten werken worden er geen menselijke handelingen toegestaan...
Laten we eerlijk zijn; zolang er mensen bij betrokken zijn kan iets gehackt worden. En zelfs dan doet Microsoft een poging met het (gedocht) van Windows Vista's UAC .. dan zet het merendeel van de mensen het uit. "het is immers zo irritant" ..

mensen moeten eens leren dat de security driehoek (beveiliging, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid) ook hier geldt: iets zo veilig mogelijk? Tuurlijk kan dat maar dat gaat ten koste van zowel functionaliteit en de gebruikersvriendelijkheid.
09-08-2015, 04:11 door Eric-Jan H te D
Het resultaat zal wel ok zijn, maar het werkt waarschijnlijk niet op zaterdag. Grapje van de orthodoxe tak van de Mossad.
09-08-2015, 15:37 door Anoniem
Door Eric-Jan H te A: Het resultaat zal wel ok zijn, maar het werkt waarschijnlijk niet op zaterdag. Grapje van de orthodoxe tak van de Mossad.

Creativiteit kun je de orthodoxie niet ontzeggen. Is al in voorzien.
09-08-2015, 17:24 door Eric-Jan H te D
Door Anoniem: Creativiteit kun je de orthodoxie niet ontzeggen. Is al in voorzien.

Hallo Moshe.
10-08-2015, 19:28 door Anoniem
Door Eric-Jan H te A:
Door Anoniem: Creativiteit kun je de orthodoxie niet ontzeggen. Is al in voorzien.

Hallo Moshe.

You're welcome! :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.