image

Advocaten vinden dat hackers te zwaar gestraft worden

vrijdag 21 februari 2003, 10:04 door Redactie, 4 reacties

Amerika's grootste groep van advocaten heeft woensdag laten weten dat ze vinden dat mensen die veroordeeld worden vanwege computer-gerelateerde misdaden zwaarder gestraft worden dan mensen die niet computer-gerelateerde misdaden hebben gepleegd. De straffen zijn vaak hoger dan de aard van de misdaad en berusten vaak op schadecijfers die makkelijk opgeblazen kunnen worden.

De richtlijnen moeten dan ook worden aangepast.

Reacties (4)
21-02-2003, 21:09 door Anoniem
helemaal mee eens.. ^O^
21-02-2003, 23:13 door Anoniem
Richtlijnen moeten in bijna alle gevallen constant herzien en aangepast worden.

Ik noem ruim 27% van de gevallen die schade toe brengen aan een grote groep personen of bedrijven alleen niet 'slechts' 27%. Dat is wel bijna 1/3 van de totale gevallen waarbij vele personen nog vaak jaren lang aangetast zijn in bv hun privacy. En geloof me: veel mensen blijven daar nog lang mee zitten.

Gezien totaal dus in bijna 1/3 van de gevallen zelfs al schade of gevaar wordt veroorzaakt aan vaak een grote groep slachtoffers, waarbij de hacker vaak lekker vanuit zn luie stoel de boel verziekt zonder echt stil te staan bij de verschrikkelijk vervelende gevolgen bij een grote groep, mogen de straffen dus ook hoger zijn dan in zaken waarbij iemand direct betrokken schade of gevaarlijke situaties creeert. In die laatste gevallen gaat het vaak om slechts een kleine groep die er last van heeft.
22-02-2003, 19:25 door Anoniem
Schade komt vaak ook voort uit het niet hebben van crisis plannen e.d.
Dat is vaak het grootste probleem, de bedrijven lijden vaak zulke hoge bedragen schade omdat hun bedrijfsprocessen verstoord worden omdat de beheerder de machine uitzet of 'het stekkertje' eruit trekt. Er worden maar weinig nood systemen opgezet en als de dit al doen worden ze vervolgens nooit getest.
Als die bedrijfjes hun beveiliging op orde hadden en hun risks managen e.d. zou de schade vaak enorm meevallen...

Dit is volgens mij iets waar nooit over gepraat wordt tijdens de rechtsgang..

zucht
24-02-2003, 21:10 door Anoniem
Typisch amerikaans:
de straffen en de aktie van de " no-cure-no-pay" advokaten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.