image

Oplichters gebruiken foto's Marco Kroon voor datingfraude

dinsdag 11 augustus 2015, 10:07 door Redactie, 1 reacties

Criminelen gebruiken foto's van Majoor Marco Kroon, drager van de Militaire Willems-Orde, op Facebook om mensen vervolgens via datingfraude op te lichten. Bij datingfraude zoeken oplichters op sociale media en datingsites naar mensen met wie ze een relatie kunnen aangaan. Na verloop van tijd stellen de oplichters dat ze geldproblemen hebben of vragen geld voor een ticket om zogenaamd langs te komen.

Volgens de Fraudehelpdesk worden er via datingfraude jaarlijks vele slachtoffers gemaakt, waarbij het schadebedrag soms oploopt tot vele tienduizenden euro’s. In dit geval worden foto’s van Marco Kroon gebruikt onder de naam Howard Nadler, maar ook onder andere namen worden zijn foto’s misbruikt. Fraudeurs zoeken onder die namen contact met vrouwen en proberen een liefdesrelatie op te bouwen.

Na verloop van tijd, als de 'liefde' diep geworteld zit, maken de mooie verhalen plaats voor de vraag naar geld. Daarbij worden de meest uiteenlopende smoezen gebruikt. "Slachtoffers maken geld over, omdat ze tot over hun oren verliefd zijn. Naast de grote financiële schade die de fraudeur bij zijn slachtoffers berokkent, zijn de emotionele gevolgen vaak ook enorm", aldus de Fraudehelpdesk.

Reacties (1)
11-08-2015, 15:57 door Vandy
Als online dater haal je zo'n fotootje toch wel even door google?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.