image

Tor Browser verbetert privacy en YouTube-ondersteuning

woensdag 12 augustus 2015, 13:29 door Redactie, 1 reacties

Voor internetgebruikers die hun anonimiteit en privacy op het web willen beschermen is er een compleet nieuwe versie van Tor Browser verschenen. Het gaat om de eerste versie van Tor Browser 5.0. Naast verschillende beveiligingslekken die zijn verholpen bevat deze versie meerdere maatregelen die de privacy van gebruikers moeten beschermen.

Zo zijn er beschermingsmaatregelen toegevoegd die identificatie aan de hand van toetsaanslagen moeten voorkomen. Ook is de whitelist van NoScript gereset. NoScript is een Firefox-uitbreiding die het uitvoeren van scripts op websites voorkomt. NoScript hanteert een whitelist met domeinen waar het uitvoeren van scripts wel is toegestaan. De reden voor de reset is dat bij vorige NoScript-updates bepaalde domeinen aan de whitelist waren toegevoegd. Om herhaling te voorkomen zal NoScript de whitelist niet meer kunnen updaten. Verder is de ondersteuning van het afspelen van HTML5-video's op YouTube verbeterd.

Zero day

Tor Browser is op Firefox gebaseerd. Recentelijk werd een zero day-lek in de PDF-lezer van Firefox gebruikt om gebruikers aan te vallen. Volgens het Tor Project, de ontwikkelaar van Tor Browser, was het probleem niet aanwezig in versie 4.5 van Tor Browser. Gebruikers van de testversie van Tor Browser 5.0 waren wel kwetsbaar. De aanval kon echter niet worden uitgevoerd als de beveiligingsslider van Tor Browser op hoog stond. De browser beschikt sinds kort over een slider waarmee gebruikers het beveiligingsniveau kunnen aangeven. Updaten naar de nieuwe versies van Tor Browser kan via de browser of Torproject.org. Wereldwijd maken 2,5 miljoen mensen gebruik van het Tor-netwerk.

Reacties (1)
12-08-2015, 14:53 door Anoniem
Even geduld A.U.B.

Op de releaseblog staan nogal verdeelde reacties.
Na kort uitproberen is al een deel van de genoemde bugs; crash, verdwenen buttons onder de browservoorkeuren, ondervonden.

Laat ik voorzichtig stellen dat deze release misschien nog niet helemaal toe was aan een release, houd je vorige Torbrowser versie er nog maar even bij.

Positief punt is dat youtube inderdaad weer werkt, want die deed het niet meer sinds de restyling door de dochter van alfabet. Voor zolang als de browser in de lucht blijft dan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.