image

Facebook betaalt 100.000 dollar voor bescherming internetters

donderdag 13 augustus 2015, 10:25 door Redactie, 3 reacties

Facebook heeft vier onderzoekers van het Georgia Institute of Technology 100.000 dollar betaald wegens hun onderzoek om internetgebruikers te beschermen. Sinds vorig jaar organiseert Facebook de "Internet Defense Prize", bedoeld voor onderzoekers die zich inzetten om de veiligheid van het web te verbeteren.

Volgens de sociale netwerksite krijgen offensief securitywerk en theoretisch academisch onderzoek vaak meer erkenning dan het defensieve werk om kwetsbaarheden te voorkomen en de effectiviteit van aanvallen te verkleinen. Bedroeg de prijs vorig jaar nog 50.000 dollar, nu is die verdubbeld naar 100.000 dollar. De vier onderzoekers kregen het bedrag voor hun onderzoek (pdf) naar zogeheten "bad-casting" kwetsbaarheden, waardoor er geheugencorruptie kan ontstaan.

Een aanvaller kan dit soort kwetsbaarheden vervolgens voor verschillende doeleinden gebruiken, zoals het uitvoeren van code. Ondanks de impact en het feit dat het aantal bad-casting kwetsbaarheden toeneemt, negeert de beveiligingsgemeenschap het probleem, aldus de onderzoekers. Ze besloten daarom niet alleen onderzoek naar deze aanvalsvector te doen, maar ook een tool te ontwikkelen die bij de detectie van deze kwetsbaarheden kan helpen. Zo werden via de tool twee onbekende beveiligingslekken in Firefox ontdekt, die inmiddels zijn gepatcht.

Reacties (3)
13-08-2015, 11:30 door Anoniem
Toe maar... Vette hap. En dat voor een bedrijf dat per dag zo'n 21,5 miljoen dollar aan internetters verdient.
13-08-2015, 13:26 door Anoniem
Door Anoniem: Toe maar... Vette hap. En dat voor een bedrijf dat per dag zo'n 21,5 miljoen dollar aan internetters verdient.
Dat geld hebben ze nodig om hun grote villa af te betalen en natuurlijk voor de bijhorende privé feestjes waarvan niemand er iets mag van weten. Geloof me, ze steken het meeste geld in hun eigen zakken. Maarja, de internet gebruiker heeft dit zelf beslist, helaas.
13-08-2015, 15:10 door Anoniem
@13:26

De internet gebruiker stemt hier zelf mee in om Facebook zoveel geld te laten verdienen. Je hoeft (zoals ik) er niet aan mee te doen, hoewel een hoop mensen altijd zeggen: Heb je echt geen Facebook?? als je dan uitlegd dat je op je privacy gesteld bent en FB gebaseerd is op een gestolen idee, kijken ze aan alsof je niet goed bij je hoofd bent.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.