image

Test: Kaspersky blokkeert meeste phishingsites

vrijdag 14 augustus 2015, 10:26 door Redactie, 1 reacties

De beveiligingssoftware van het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab blokkeert de meeste phishingsites, zo blijkt uit een test van het Oostenrijkse testlab AV-Comparatives. Veel internet security suites en uitgebreidere beveiligingspakketten bieden gebruikers ook phishingbescherming.

AV-Comparatives gebruikte voor het onderzoek 245 echte phishingsites op internet. De phishingsites probeerden inloggegevens voor PayPal, internetbankieren, creditcards, e-mailaccounts, Dropbox, eBay, sociale netwerken en andere online diensten te stelen. Kaspersky Lab wist 98% van de phishingsites tegen te houden. Fortinet volgt met 92% op de tweede plek. Onderaan eindigt het Chinese Baidu, dat 52% van de phishingsites herkende.

Naast de detectie van phishingsites werd er ook met 500 legitieme banksites getest. Volgens AV-Comparatives is het blokkeren van legitieme banksites een ernstige fout. Het Finse anti-virusbedrijf was de enige die bij deze test de fout in ging. De software van het bedrijf beschouwde één echte banksite als een phishingsite. F-Secure verliest hierdoor een punt in de beoordeling. Uiteindelijk halen Kaspersky, Fortinet, Bitdefender, Trend Micro, ESET en BullGuard de hoogste beoordeling, namelijk 'Advanced Plus'. F-Secure, Emsisoft en Lavasoft krijgen het label 'Advanced', terwijl Baidu de 'Standard' award krijgt.

Reacties (1)
14-08-2015, 15:18 door Anoniem
Jammer dat er alleen AV-oplossingen zijn bekeken. Er zijn ook DNS providers (OpenDNS) en toolbars (Netcraft) beschikbaar voor dit doel. Voordeel van die oplossingen is dat ze gratis zijn. Was benieuwd hoe die presteren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.