image

Universiteit VS tijdelijk offline wegens aanval op netwerk

zondag 16 augustus 2015, 15:58 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse Universiteit van Virginia heeft een groot deel van de systemen dit weekend uit de lucht gehaald vanwege een aanval die in juni plaatsvond. De Amerikaanse autoriteiten waarschuwden de universiteit destijds dat het mogelijk was gehackt. Iets dat de universiteit op 11 juni zelf bevestigde.

Voor zover bekend zijn er bij de aanval geen persoonlijke gegevens of vertrouwelijk onderzoeksmateriaal buitgemaakt. Hoe de aanval plaatsvond en waar de aanvallers wel toegang toe hebben gekregen is niet bekendgemaakt. Vanwege de aanval zijn er "corrigerende maatregelen" genomen. Ook werd besloten om de beveiligingssystemen te upgraden, om zo toekomstige aanvallen te voorkomen.

De upgrade is op vrijdag begonnen en zal nog tot en met vanavond duren. Veel systemen, waaronder de e-mail van de universiteit en opslag- en studentensystemen, zijn daardoor onbereikbaar. Daarnaast zullen faculteitsmedewerkers, studenten en personeel hun wachtwoord moeten wijzigen als het inlogsysteem weer online komt. De universiteit heeft zo'n 20.000 studenten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.