image

Verwarring over illegale games in Microsoft-overeenkomst

maandag 17 augustus 2015, 14:47 door Redactie, 3 reacties

Verschillende sites hebben de afgelopen dagen gemeld dat Windows 10 illegaal gekopieerde games en ongeautoriseerde hardware kan uitschakelen, maar dat lijkt op een misverstand te berusten. Aanleiding is een bericht op de website alphr, die de nieuwe gebruikersovereenkomst van Microsoft bekeek.

In de "Microsoft Services Agreement" staat dat gebruikers soms updates nodig hebben om van de "services" gebruik te maken. Onder services vallen de producten, websites en diensten van Microsoft die voor consumenten zijn bedoeld. Ook kan de softwaregigant automatisch de versie van de software controleren en updates of configuratie-aanpassingen downloaden. Het gaat dan ook om updates en aanpassingen die voorkomen dat gebruikers de "services" benaderen, illegaal gekopieerde games spelen of ongeautoriseerde hardware gebruiken.

Vanwege de bewoording besloten alphr, Wired en andere websites Microsoft om opheldering te vragen. De softwaregigant heeft nog niet gereageerd, maar een oplettende lezer op Reddit stelt dat de websites het bij het verkeerde eind hebben. Nergens in de voorwaarden wordt namelijk Windows 10 bij naam genoemd. Daarnaast staat Windows 10 niet genoemd bij de diensten die onder de gebruikersovereenkomst vallen. Wel staan bijvoorbeeld Xbox en Windows Games van Microsoft vermeld, alsmede de online gamingdienst Xbox Live. Volgens de Reddit-gebruiker is het dan ook duidelijk dat de voorwaarden op de Xbox en Microsoft's eigen games betrekking hebben, en niet op Windows 10.

Reacties (3)
17-08-2015, 15:05 door Anoniem
Ik ben niet vies van wat Anarchy, maar ik denk zelf ook dat deze gebruikersovereenkomst slaat op hun consoles (want Windows 10 ondersteund een shitload aan normale hardware) en games.

Soms kunnen mensen ook iets TE snel doordraven. Maar goed, aan de andere kans is het natuurlijk Microsoft en zou me dat niks verbazen.
17-08-2015, 16:26 door Anoniem
@Anoniem 15:05

Hoezo zou je dat niets verbazen bij MS?
Volgens mij kunnen ze de illegale piraterij overnight de kop in drukken (m.b.t hun eigen producten) maar dat doen ze niet.

Je kunt dus zeggen het tegenovergestelde van wat je zelf steld.
Maar goed mensen kunnen ook TE snel oordelen ;)
18-08-2015, 09:07 door johanw
Door Anoniem: @Anoniem 15:05

Hoezo zou je dat niets verbazen bij MS?
Volgens mij kunnen ze de illegale piraterij overnight de kop in drukken (m.b.t hun eigen producten) maar dat doen ze niet.
Waarschijnlijk zijn ze dan bang dat mensen van een illegale windows naar Linux overlopen. Liever een illegale windows dan een niet-windows gebruiker. Overigens lijkt me dat nog niet zo makkelijk, veel illegale installaties zijn gebaseerd op bedrijfsoplossingen waar men zelf enige controle wil houden op het uitrollen van software (bv. de truc om Office 2010 te draaien via een eigen kms server). Als ze dat afschaffen worden veel systeembeheerders bij grote bedrijven boos en als die gaan overlopen kost het pas echt geld want die betalen veel geld aan MS licenties.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.