image

Data 330.000 burgers bij Amerikaanse Belastingdienst gestolen

dinsdag 18 augustus 2015, 13:52 door Redactie, 0 reacties

Criminelen hebben bij de Amerikaanse Belastingdienst IRS de gegevens van ruim 330.000 burgers gestolen, om daar vervolgens frauduleuze belastingteruggaven mee aan te vragen. De aanvallers wisten toegang tot een systeem genaamd "Get Transcript" te krijgen waar belastingbetalers hun belastingteruggaven en opgaven van eerdere jaren kunnen inzien.

Om toegang tot de gegevens te krijgen gebruikten de aanvallers informatie die ze bij een andere partij hadden buitgemaakt, zoals social security nummer, geboortedatum, status van de belastingaangifte en adresgegevens. Daarmee konden de aanvallers het authenticatieproces omzeilen, waaronder verschillende persoonlijke verificatievragen die alleen de belastingbetaler zou moeten weten.

In mei liet de IRS weten dat de gegevens van 114.000 mensen op deze manier waren buitgemaakt en benaderd. Gisterenavond werd er een nieuwe verklaring gepubliceerd, waarin de Amerikaanse Belastingdienst meldt dat via Get Transcript de gegevens van nog eens 220.000 mensen zijn benaderd, waardoor het totaal op 334.000 komt. De 220.000 nieuwe slachtoffers zullen de komende dagen worden ingelicht.

Daarnaast zullen ook 170.000 andere huishoudens een waarschuwing ontvangen. De criminelen probeerden met hun gegevens bij de IRS in te loggen, maar slaagden hier niet in. Volgens de IRS kan het dan ook zijn dat de persoonlijke gegevens van deze mensen risico lopen. De Get Transcript-applicatie werd in mei uit de lucht gehaald. Sindsdien wordt er gewerkt om het systeem beter te beveiligen. In de tussentijd kunnen belastingbetalers op andere manieren hun teruggaven opvragen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.