image

Akamai: websites moeten Tor niet zomaar blokkeren

woensdag 19 augustus 2015, 15:28 door Redactie, 1 reacties

Verhoudingsgewijs vinden er meer aanvallen via het Tor-netwerk plaats op websites dan via het "normale" internet het geval is, maar dat houdt nog niet in dat websites zomaar Tor-gebruikers moeten blokkeren. Dat stelt internetgigant Akamai in een nieuw rapport.

Het bedrijf vergeleek de hoeveelheid legitiem en kwaadaardig verkeer afkomstig van het Tor-netwerk en "normale" internet. Dan blijkt dat 1 op de 380 HTTP-verzoeken vanaf het Tor-netwerk kwaadaardig is, terwijl dit bij het "normale" internet 1 op de 11.500 HTTP-verzoeken is. Ondanks het aanvalsverkeer dat van het Tor-netwerk afkomstig is biedt het websites ook kansen. Er werd namelijk ook naar de conversieratio gekeken van mensen die via Tor en het "normale" internet producten en diensten aanschaffen. Dan blijkt dat de conversie bij Tor-gebruikers 1 op de 895 is en bij niet-Tor-gebruikers 1 op de 834.

Volgens Akamai heeft Tor dan ook twee kanten. Aan de ene kant maken criminelen er gebruik van, aan de andere kant activisten en mensen die hun privacy belangrijk vinden. In veel onderzoeken en nieuwsartikelen wordt alleen op de slechte kant van Tor gelet, terwijl de zakenkansen worden genegeerd, aangezien Tor-gebruikers ook voor inkomsten kunnen zorgen. Voor sommige websites kan het risico van het toestaan van Tor-verkeer groter zijn dan de opbrengsten. In dit geval adviseert Akamai om het Tor-verkeer te filteren of helemaal te blokkeren.

Image

Reacties (1)
19-08-2015, 15:49 door Anoniem
Alles kon je isp al zien welke sites je bezocht sinds het jaar 2000 en daarvoor. Er is nog nooit even een kans gegeven om elke internet gebruiker privacy te geven met het surfgedrag. Het is ronduit belachelijk dat nu tor geblokkeerd wordt door meer en meer grote bekende websites.

Maarja, ik denk dat er tekort is aan personeel om al die spamberichten van hopeloze kleine kleutertjes op te ruimen, dus tja... dan is het nog steeds fifty-fifty betreft het blokkeren van tor en dat is écht écht jammer. Zeker nu dat er kan worden vastgesteld dat de regering gelijk heeft sinds dag 1 om het surfgedrag bij elke isp bij te houden. Blijkbaar bestonden snotapen in die tijd ook al.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.