image

Adware wijzigt instellingen Adblock Plus op Mac OS X

donderdag 20 augustus 2015, 14:01 door Redactie, 2 reacties

Adblock Plus is de meest geïnstalleerde browseruitbreiding ter wereld, met tientallen miljoenen gebruikers. Al deze gebruikers krijgen geen advertenties te zien, iets dat ook adware-ontwikkelaars nu door hebben gekregen. Beveiligingsbedrijf Webroot ontdekte onlangs exemplaren van de VSearch- en Genieo-adware voor Mac OS X die instellingen van Adblock Plus aanpassen.

Hiervoor moet de Mac-gebruiker de adware eerst al op het systeem hebben geïnstalleerd. Eenmaal actief controleert de adware of er een adblocker op het systeem aanwezig is en voegt vervolgens een uitzondering toe, zodat de advertenties van de adware toch worden getoond. Volgens Webroot is de meeste malware voor Mac OS X die het tegenkomt adware, dat allerlei advertenties toont. Begin dit jaar werden Mac-gebruikers ook al voor adware gewaarschuwd. Gebruikers raken vooral geïnfecteerd omdat ze software buiten de website van de leverancier om downloaden of illegale software gebruiken.

Reacties (2)
20-08-2015, 16:18 door ph-cofi - Bijgewerkt: 20-08-2015, 16:18
Boeiend krachtenspel: de adware code die moet worden geblokkeerd kan dus toch nog iets doen en opslaan. Dat lijkt me geen blokkade. Tijd voor een strengere Adblock of is dat de rol van Noscript al?
20-08-2015, 23:11 door Anoniem
Door ph-cofi: Boeiend krachtenspel: de adware code die moet worden geblokkeerd kan dus toch nog iets doen en opslaan. Dat lijkt me geen blokkade. Tijd voor een strengere Adblock of is dat de rol van Noscript al?

Hiervoor moet de Mac-gebruiker de adware eerst al op het systeem hebben geïnstalleerd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.