image

Amazon.com gaat stoppen met Flash-advertenties

maandag 24 augustus 2015, 13:04 door Redactie, 0 reacties

Vanwege recente aanpassingen in Google Chrome, Firefox en Safari heeft Amazon besloten om vanaf 1 september geen Flash-advertenties meer op Amazon.com te accepteren. Volgens de internetwinkel is de reden dat browsers de manier hebben aangepast waarop Flash-content op websites wordt weergegeven.

Niet alleen hebben de browserontwikkelaars de werking van Flash-content beperkt. Regelmatig raden beveiligingsexperts aan om Flash Player uit de browser te verwijderen. Het nieuwe beleid moet ervoor zorgen dat advertenties op de website blijven werken. Flash ligt al langer onder vuur, zowel vanwege de beveiligingsproblemen met Adobe Flash Player, maar ook als technologie voor het weergeven van video-content.

Recentelijk liet Facebook CSO Alex Stamos nog weten dat Adobe met het ondersteunen van Flash moest stoppen, waarna de browserontwikkelaars kunnen volgen. Op deze manier worden webontwikkelaars gedwongen hun tools en programma's naar HTML5 te upgraden, aangezien ze dat nu vanwege de blijvende Flash-ondersteuning uitstellen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.