image

Grote illegale marktplaats offline wegens Tor-kwetsbaarheid

donderdag 27 augustus 2015, 12:05 door Redactie, 0 reacties

Een grote illegale marktplaats op het Tor-netwerk heeft besloten tijdelijk offline te gaan vanwege kwetsbaarheden in het Tor-netwerk, zo hebben de beheerders via Pastebin bekendgemaakt. Het gaat om Agora, de grootste illegale marktplaats op het Tor-netwerk.

Via de website wordt in verdovende middelen gehandeld. De Agora-beheerders wijzen naar recent onderzoek waaruit blijkt dat webservers op het Tor-netwerk kunnen worden geïdentificeerd. Deze zogeheten "Tor hidden services" zijn alleen via het Tor-netwerk toegankelijk en zouden niet te lokaliseren moeten zijn. Recentelijk lieten onderzoekers zien dat ze in een testopstelling 88% van de hidden services konden identificeren.

Volgens het Tor Project, de ontwikkelaars van de Tor-software en het Tor-netwerk, valt de impact van de onthulde aanval mee. Toch is het reden voor de beheerders van de Agora-marktplaats om tijdelijk de stekker uit de website te trekken. In een verklaring stellen ze dat het onveilig is om bezoekers op de website toe te laten, aangezien ze dan risico lopen. Er wordt nu aan een oplossing gewerkt, maar het is onbekend wanneer die zal verschijnen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.