image

Avast en Microsoft populairste anti-virussoftware

donderdag 27 augustus 2015, 16:41 door Redactie, 4 reacties

Avast en Microsoft zijn de populairste aanbieders van anti-virussoftware, verrassend gevolgd door Malwarebytes. Dat stelt softwarebedrijf OPSWAT aan de hand van onderzoek op 11.000 computers, waaronder ruim 1300 machines in Nederland. De meeste computers die deelnamen draaiden Windows 7 (52%), gevolgd door Windows 8.1 (37,4%). De computers bestonden uit zowel laptops (57%) als desktops (43%).

OPSWAT publiceert regelmatig onderzoeken, waarbij zowel de populairste virusscanners of internet security suites worden genoemd als het aandeel van de desbetreffende anti-virusbedrijven. Volgens het softwarebedrijf is er tegenwoordig niet alleen meer sprake van anti-virussoftware, maar zijn er ook andere producten die eerder onder de noemer anti-malwaresoftware vallen. Daarom is er besloten om productdata en het marktaandeel van aanbieders niet meer los te vermelden, maar alleen weer te geven wat het aandeel in de gehele anti-malwaremarkt is.

Op dit moment is deze data beperkt tot de drie grootste aanbieders, namelijk Avast (16,3%), Microsoft (15,7%) en Malwarebytes (14,5%). De drie partijen hebben volgens OPSWAT bij elkaar een marktaandeel van 46,5%. In het geval van Microsoft is Windows Defender niet meegeteld, omdat het standaard met Windows wordt meegeleverd en niet te verwijderen is. Daarnaast worden alleen producten meegeteld die "real-time" bescherming (RTP) bieden. Alle drie de bedrijven bieden gratis anti-malwaresoftware aan, maar in het geval van Malwarebytes moet voor de versie met RTP worden betaald.

Reacties (4)
27-08-2015, 20:34 door Anoniem
Enjoy it while it lasts. Klassieke anti virus heeft zn tijd gehad. Vraag maar aan Netflix.
28-08-2015, 09:19 door Anoniem
Vreemde resultaten als je het vergelijkt met de diverse andere onderzoeken, met name omdat ze zelf aangeven Windows Defender uitgesloten te hebben van de test.
De grote Anti Malware namen (McAfee, Symantec, Trend Micro, e.a.) komen hier niet in de toplijst voor.
Gaat het hier wellicht om thuisversies of gratis software?
28-08-2015, 12:05 door Anoniem
Malware <> antivirus. Kop en inhoud van het stuk kloppen dus niet.

Het is ook geen representatief onderzoek want het merendeel van de vendor's is niet meegenomen in de tests.
28-08-2015, 12:20 door Anoniem
Zo te zien hebben ze wel de hele markt gemeten, en daar de 3 grootste van genomen, namelijk avast, ms en mb. Anders zouden die drie bij elkaar 100% hebben en dat is nu niet het geval (46,5%). En security essentials van ms is alleen anti-virus "Free Virus Protection with Microsoft Security Essentials" zie ms http://www.microsoft.com/security/pc-security/microsoft-security-essentials.aspx

Kijk ook naar oude cijfers van opswat dan zijn avast en ms ook al de grootsten en daar zijn ook symantec, trend en mcafee meegeteld https://www.security.nl/posting/416532/Onderzoek%3A+Security+Essentials+meest+gebruikte+anti-virus
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.