image

Microsoft ontmoedigt Firefox en Chrome bij Bing-gebruikers

zondag 6 september 2015, 12:19 door Redactie, 14 reacties

Microsoft gebruikt de eigen Bing-zoekmachine om te voorkomen dat internetgebruikers Google Chrome of Mozilla Firefox gebruiken. Wie via Bing naar 'firefox' of 'chrome' zoekt krijgt een grote zwarte balk in beeld waarin staat dat Microsoft voor Windows 10 het gebruik van Microsoft Edge aanbeveelt.

Dat ontdekte VentureBeat. De balk bevat tevens een knop die een pagina met de voordelen van Microsoft Edge opent. De pagina is mogelijk alleen voor Amerikaanse gebruikers toegankelijk, aangezien de website vanaf een Nederlands IP-adres aangeeft dat de feature niet in deze regio beschikbaar is. De zwarte balk blijkt daarnaast één keer te worden getoond en verschijnt ook niet bij het zoeken naar 'opera'. Microsoft stelt in een verklaring dat de notificatie is bedoeld om mensen snel en eenvoudig informatie te geven. In het verleden hebben ook Yahoo en Google geprobeerd om mensen op een soortgelijke manier hun browser of zoekmachine aan te laten passen.

Image

Reacties (14)
06-09-2015, 12:26 door johanw
Niet fraai, maar nog ltijd minder erg dan de manier waarop Google Chrome pusht.
06-09-2015, 12:31 door Anoniem
Je moet toch op een manier gebruikers voor je browser krijgen.
06-09-2015, 15:28 door Briolet
Ik heb voor de aardigheid eens op bing.com, vanaf een mac, op 'edge' gezocht. De eerste treffer die naar de browser verwees, stond pas halverwege pagina 2.

Dus hier in Nederland valt het promoten van een eigen product wel mee.
06-09-2015, 15:52 door Anoniem
Er zijn dus serieus mensen die Bing gebruiken??

OT: Edge is best een redelijke browser, maar dat hele tegeltjes aanraad nieuws gebeuren heb ik per ongeluk aangezet en kan nergens vinden om dit uit te zetten.
06-09-2015, 17:21 door karma4
Ook eens geprobeerd met bing on naar firefox te zoeken. Ik krijg ook geen Edge verwijzing.

Mijn advertentieregel verwijst naar: "veiligedownload.com" dat om firefox te downloaden. Het staat me zeer tegen. een nederlandse DNS naam die verder engelstalig is. Geen enkel echt contact referentie. Ik zet hem voor mezelf maar meteen neer in de onveillige pishingsites. Zeker niet iets om firefox van te downloaden je kunt malware verwachten.
06-09-2015, 17:42 door Anoniem
Ze hebben wel gelijk om Edge aan te raden dan Chrome is gebruiken. Het is toch echt een spionage browser van Google en heeft wel degelijk kwade bedoelingen daarmee, ze verkopen namelijk je gegevens door aan adverteerders. Als je dit fijn vind, dan vind je malware op de computer ook niet erg en hoef je niet langer een antivirus meer te hebben.

Verder kies ik toch firefox boven edge. Hoewel ze binnenkort advertenties erin gaan pleuren, jammer!
06-09-2015, 18:18 door ben987
snap niet wat het probleem is dat ms reclame maakt voor een eigen product ?

tis toch niet zo dat je stiekem door gestuurd wordt naar een andere download ?
06-09-2015, 18:55 door Spiff has left the building
Door ben987, 18:18 uur:
snap niet wat het probleem is dat ms reclame maakt voor een eigen product?
Een zoekmachine hoort enkel te doen waarvoor ie bedoeld is: zo passend mogelijke resultaten geven bij de zoekopdracht.
Het maken van reclame voor een eigen product (of welke andere reclame dan ook) hoort daar niet bij.
Maar goed, ik zal mijn zicht op de realiteit wel verloren zijn, verwend geraakt door het gebruik van een combinatie van StartPage met een adblocker.
06-09-2015, 19:17 door karma4
Door Spiff: Het maken van reclame voor een eigen product (of welke andere reclame dan ook) hoort daar niet bij.
Maar goed, ik zal mijn zicht op de realiteit wel verloren zijn, verwend geraakt door het gebruik van een combinatie van StartPage met een adblocker.
Laten we het er maar op houden dat je zicht op de realiteit weg is. Marketing met logos ofwel reclame is een grote markt. Ze worden gezien als de jongens die het geld opleveren. Degenen die de producten produceren stellen niets voor.
Mars geeft u nieuwe energie. Eventjes apeldoorn bellen, je vecht tegen een paarse krokodil.

Sommige reclames zijn komisch in actie/reactie. Voor de OS-flamers is dit een leerzame, nu over een cola drankje flame http://www.masterdepublicidad.com/wp-content/uploads/2013/11/cocacola-vs-pepsi-halloween-2013.jpg "We wish you a scary Halloween" vs "Everybody wants to be a hero" Zelfde plaatje zelfde situatie andere emotie.
06-09-2015, 20:26 door Duck-man
Vind dit nog wel mee vallen. MS vind het soms ook nodig om hotmail gebruikers die geen EI of Windows gebruiken lastig te vallen. Hotmail weigerde dan een mail te versturen of iets degelijks. Oplossing was het aan passen van de user agent. In FF moest je dit ff zelf met de hand doen. In opera was er een instelling die je voor bepaalde site kon wijzigen. Dus MS die actief niet MS producten tegen werkt is niks nieuws. de microsoft-site is van uit een Linux machine zowiezo niet goed toegankelijk. Als of een linux gebruiker nooit een Windows probleem moet oplossen.
Apple kan er trouwen ook wat van.
06-09-2015, 20:54 door Anoniem
Laten we het er maar op houden dat je zicht op de realiteit weg is.
De realiteit is dat er bedrijven zijn die denken dat ze alles maar mogen,ook als dat den kosten gaat van miljoenen mensen
hun privacy.
Zij nemen rechten die ze helemaal niet hebben.
Onder het mom van groot geld is dat allemaal geoorloofd.
Het is ongelooflijk maar de meeste mensen hebben hier geen probleem mee.
06-09-2015, 22:42 door Zeurkool
Door Anoniem: Er zijn dus serieus mensen die Bing gebruiken??

OT: Edge is best een redelijke browser, maar dat hele tegeltjes aanraad nieuws gebeuren heb ik per ongeluk aangezet en kan nergens vinden om dit uit te zetten.

Open Edge, click op d e3 dots rechtsboven, instellingen, daar heb je de mogelijkheid je startpagina aan te passen.
07-09-2015, 07:15 door karma4
Door Anoniem: Laten we het er maar op houden dat je zicht op de realiteit weg is.
De realiteit is dat er bedrijven zijn die denken dat ze alles maar mogen, ook als dat den kosten gaat van miljoenen mensen
hun privacy.
Het is ongelooflijk maar de meeste mensen hebben hier geen probleem mee.
De meeste mensen vinden reclame prachtig. Als je het zelfde product krijgt met 30% of meer of zelfs 100% korting dan gaan ze er voor. Als de financiële mogelijkheden beperkt zijn heb je minder opties.

Bedrijven die denken dat ze alles mogen is niet zo'n probleem. Daarvoor heb je de overheid met wetten en regelgeving.
Dat is de rol van de overheid hopen we maar: burgers / consumenten beschermen.
Die realiteit zit niet goed, en daar moet je problemen mee hebben:
- onbeperkt tappen, AMS-IX open zetten, NSA GCHQ
- persoonlijke data bij overheid onvoldoende afgeschermd, Suwinet https://www.security.nl/posting/407678/Pati%C3%ABntgegevens+zonder+toestemming+via+EPD+uitgewisseld
- De zieligheid van grote bedrijven indien belastingontwijking als illegaal bestempeld zou gaan worden. Ethisch zie ik weinig verschil tussen belastingontduiking en belastingontwijking. Het verschil is juridisch. (lobbywerk).

Privacy is in de wetgeving duidelijk omschreven. https://www.security.nl/posting/442231/Onderzoeker%3A+privacywetgeving+niet+opgewassen+tegen+Big+Data Er is heel veel dat jij privacy noemt, echter daar helemaal niet onder valt. De boetes voor data-breaches zouden volgens EU richtlijnen volgend jaar flink omhoog horen te gaan. Nu valt dat nog onder "zelfregulering" en aanwijzingen vanuit de "regulator". Laten we maar hopen dat de overheid daar ook achter staat en niet de bedrijven zo zielig vindt (eigen broekzak) om er vervolgens zo min mogelijk aan te doen.
07-09-2015, 16:36 door Anoniem
Oh wat erg van die privacy hatende commerciele haaien van Micro$oft.

Maarreh, ben ik de enige die op de pagina https://www.google.nl de boodschap te zien krijgt: "Een betere manier om op internet te surfen - Download Google Chrome"? Of als je even niet oplet bij het installeren van veel software (o.a. Java en die Adobe meuk) dat ik gratis en voor niets Google Chrome en een Google Toolbar meegeinstalleerd krijg (als "optionele aanbieding"). Je wil niet weten hoeveel argeloze gebruikers op deze manier Chrome zijn gaan gebruiken en niet weten hoe ze er vanaf moeten komen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.