image

Yahoo vraagt Firefoxgebruikers om zoekmachine aan te passen

woensdag 25 maart 2015, 16:56 door Redactie, 3 reacties

Nadat Google Firefoxgebruikers vroeg om hun zoekmachine weer in die van Google te veranderen doet Yahoo nu hetzelfde, waarbij gebruikers wordt gevraagd om Yahoo in te stellen. Eind januari toonde Google al een melding, maar sinds twee weken wordt de boodschap nog duidelijker in beeld gebracht.

Aanleiding is de beslissing van Mozilla om niet meer Google maar Yahoo de standaardzoekmachine voor Amerikaanse Firefoxgebruikers te maken. Daardoor zag Yahoo het aandeel op de Amerikaanse zoekmachinemarkt sinds de samenwerking met Mozilla stijgen, van 8,7% naar 10,7%, hoewel de groei in februari weer iets terugliep.

Een groeiend aantal Amerikaanse Firefoxgebruikers besloot vorige maand namelijk Google weer als standaardzoekmachine in te stellen. Daarop laat Yahoo nu op Yahoo.com de melding zien dat Yahoo de geprefereerde zoekmachine voor Firefox is en of de gebruiker wil overstappen. Ook bij Yahoo Search, Yahoo Mail en andere domeinen van het internetbedrijf wordt de melding getoond, zo meldt Search Engine Land.

Reacties (3)
25-03-2015, 18:21 door Anoniem
Geldt alleen voor Amerika?
Ik heb als standaard zoekmachine DuckDuckGo ingesteld staan maar Google noch Yahoo geven een kik.
25-03-2015, 18:32 door Anoniem
Ho ho, even nuanceren hier...Google wilde minder betalen dan Yahoo om als default zoekmachine ingesteld te worden in Firefox. Dat is de reden waarom Yahoo nu zijn marktaandeel ziet groeien en Google dus niet. Dus het is niet een beslissing die Mozilla heeft gemaakt, de knaken hebben het gewoon gewonnen.

En nu gaat Google ineens zielig doen en vragen ze mensen om Google weer te gebruiken. Ok ok, Yahoo doet dat nu ook, maar dat komt merendeel omdat ze er voor betaald hebben. Dan is deze reactie niet meer dan logisch.
26-03-2015, 13:30 door Anoniem
Laten bedrijven eens ophouden met dit soort manieren om hun produkt bij consumenten door de strot te duwen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.