image

Schooldistrict verschuift examens wegens ransomware

woensdag 25 maart 2015, 16:37 door Redactie, 0 reacties

Een Amerikaans schooldistrict heeft de examens voor wiskunde en Engels verschoven nadat er allerlei bestanden op het netwerk door ransomware waren versleuteld. Het Swedesboro-Woolwich schooldistrict in New Jersey bestaat uit vier basisscholen, met in totaal 2.000 leerlingen. De infectie had invloed op het gehele schoolsysteem, van e-mailcommunicatie en online leermiddelen tot examens die online worden afgenomen.

Verder zouden ook bestanden van werknemers zijn versleuteld. Tegenover New Jersey Online laat schooldirecteur Terry Van Zoeren weten dat leraren en leerlingen, doordat de systemen waren uitgeschakeld, aan de slag gingen alsof het "1981" was. Ouders konden bijvoorbeeld geen e-mails met de cijfers van leerlingen en andere informatie ontvangen en was het niet mogelijk om de smartboards te gebruiken, zo meldt CBS. In een verklaring op de eigen website stelt het schooldistrict dat de getroffen bestanden voornamelijk Word-documenten, Excel-spreadsheets en PDF-bestanden van personeel waren.

Gegevens van het studentinformatiesysteem alsmede andere applicaties zouden off-site worden bewaard en zijn niet door de ransomware getroffen. De versleutelde bestanden zijn inmiddels via een back-up hersteld, alsmede de servers, waar alle malware werd verwijderd. Het schooldistrict is nu bezig om de e-mail- en andere systemen weer in de lucht te krijgen.

Volgens Van Zoeren zou de ransomware om "500 bitcoins" als losgeld hebben gevraagd. Een ongekend hoog bedrag voor ransomware, dat meestal om een bedrag van zo'n 500 dollar vraagt. Mogelijk dat dit verkeerd is begrepen of uitgelegd. Hoe het schooldistrict besmet raakte wordt niet gemeld. Daarentegen wordt in de verklaring alleen uitgelegd hoe ransomware zich in het algemeen kan verspreiden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.