image

Ashley Madison-gebruikers klagen Amazon en GoDaddy aan

maandag 7 september 2015, 11:01 door Redactie, 5 reacties

Verschillende gebruikers van Ashley Madison hebben Amazon Web Services, domeinregistrar en hostingbedrijf GoDaddy en de beheerders van verschillende zoekmachines aangeklaagd. Via de zoekmachines kan er worden gezocht naar mensen in de gestolen data van de vreemdgangerssite.

Volgens de aanklacht proberen de zoekmachines aan de gestolen data te verdienen. Daarmee zouden zowel de zoekmachines als Amazon en GoDaddy de Amerikaanse wetgeving hebben overtreden. Verder worden de zoekmachines ook nog beschuldigd van het veroorzaken van emotioneel leed, omdat de familie, kennissen en zakelijke contacten de aanklagers als gebruikers van Ashley Madison kunnen identificeren. De aanklagers eisen nu een schadevergoeding van 3 miljoen dollar en een rechtszaak met een jury.

Reacties (5)
07-09-2015, 15:12 door Anoniem
LOL grapjassen.
Alleen omdat ze een hosting bedrijf zijn, en toevallig wat zooi van die lui host....
Best wel zielig....
07-09-2015, 20:22 door Anoniem
Tjonge, dat is onbeschoft. Beetje vreemd (proberen) te gaan, en als het buiten komt te liggen de achuld aan iedereen en zijn ouwe moer geven.
07-09-2015, 20:35 door karma4
Het recht om vergeten te worden door ZoekMachines is een EU aangelegenheid. Niet geldig voor amerikaanse VS burgers.
Zou goed zijn als google zich aan de Eu richtlijnen voor EU burgers houdt. Als de VS burgers het zelfde willen lijkt me dat een prima zaak.
07-09-2015, 21:25 door Anoniem
Door Anoniem: Tjonge, dat is onbeschoft. Beetje vreemd (proberen) te gaan, en als het buiten komt te liggen de achuld aan iedereen en zijn ouwe moer geven.

Nou ja! Wie probeerde er vreemd te gaan? De gebruikers van Ashley Madison, niet zij zelf.
08-09-2015, 11:06 door Anoniem
Hosters zijn in Amerika toch niet aansprakelijk voor dit soort zaken? Via de DMCA wetgeving? Lijkt mij namelijk sterk dat GoDaddy er meer bij betrokken is dan enkel de hosting.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.