Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Flashplayer in Firefox disabled

09-09-2015, 20:24 door GeminiAlpha, 4 reacties
Laatst bijgewerkt: 10-09-2015, 11:55
Enige tijd terug werd Flashplayer in Firefox, zonder mijn toestemming, ge-disabled. Vanaf dat moment zag ik, her en der ipv kleine plaatjes gedegenereerde kleine staande rechthoekjes met een code erin.
Sommige applicaties o.a. van de NOS werkten niet meer en sommige videos werden niet meer getoond wegens het ontbreken van de flashplayer.
Nu de vraag: Zijn Flashplayer en Shockwaveplayer inmiddels al weer veilig? (als je deze regelmatig actualiseerd)
Ik hoor er niet zoveel meer over.
Reacties (4)
09-09-2015, 21:21 door Anoniem
Flash heeft constant lekken. Adobe zou beter stoppen met flash want veilig is die nooit, vroeg of laat zijn er alweer ernstige lekken te vinden. Mijn raad is om flash te verwijderen of het zo min mogelijk gebruiken en blijf zoveel mogelijk weg van websites die flash vereisen en zoek naar een alternatief die HTML5 ondersteunen, met andere woorden: "websites die met de tijd mee gaan". Ik geloof dat je flash ook via "click to play" kan instellen in firefox en dat zou dan ook beter zijn als je flash niet kan missen.
09-09-2015, 22:02 door sabofx
Zijn Flashplayer en Shockwaveplayer inmiddels al weer veilig?

In theorie volgens de maker Adobe wel. Maar dat zeggen ze na elke update.
Helaas worden er tot op heden wekelijks meerdere nieuwe gapende gaten in Flash gevonden.
Een paar weken terug werden er zelfs meer dan 50 nieuwe lekken binnen 1 week bekend gemaakt!
En van virusscanners hoef je ook geen wonderen te verwachten.

Naar mijn mening kan je pas met een gerust hart het internet browsen nadat je een recente (en geteste) backup van al je data achter de hand hebt.

Alteratief zou je ook een locale virtual machine met bijvoorbeeld Ubuntu kunnen draaien om daar vanuit te browsen.
10-09-2015, 01:22 door CrioWria - Bijgewerkt: 10-09-2015, 01:25
Gebruik NoScript en RequestPolicy [Continued] of uMatrix (iets lastiger dan Req.P.) dan wordt het internetten al 'n heel stuk veiliger.
Uiteraard Flash wel even updaten (doe dat altijd handmatig en blokkeer Flash in je firewall, anders kijkt Adobe mee tijdens het internetten) en 'vragen om te activeren' aanzetten.

Echter lijkt mij bovenstaande vrij standaard.
10-09-2015, 13:52 door Anoniem
Door CrioWria: Gebruik NoScript en RequestPolicy [Continued] of uMatrix (iets lastiger dan Req.P.) dan wordt het internetten al 'n heel stuk veiliger.
Uiteraard Flash wel even updaten (doe dat altijd handmatig en blokkeer Flash in je firewall, anders kijkt Adobe mee tijdens het internetten) en 'vragen om te activeren' aanzetten.

Echter lijkt mij bovenstaande vrij standaard.
Van uMatrix ken ik helemaal niet! Maar op de screenshots te zien ziet het er echt goed uit, want je kan blijkbaar ook bepaalde css/scripts/frames ook nog eens blokkeren. Thanks voor de tip!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.