image

Amerikaanse cybercrime-aanklager bij Europol gestationeerd

vrijdag 18 september 2015, 11:56 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse autoriteiten gaan een officier van justitie op het gebied van cybercrime bij Europol in Den Haag stationeren. Dat heeft minister van Justitie Loretta Lynch afgelopen woensdag laten weten. Lynch bracht deze week een bezoek aan Europol om de bestrijding van cybercrime te bespreken.

Volgens Europol-directeur Rob Wainwright maakt de aanwezigheid van de officier het eenvoudiger om bij internationale cybercrime-onderzoeken de samenwerking van Amerikaanse techbedrijven te krijgen. "Het werk van techdrijven, en met name van die in de Verenigde Staten zoals Microsoft, zijn van levensbelang voor het werk van de politie om cybercriminelen te identificeren en te vervolgen", zo vertelde Wainwright, aldus persbureau Reuters.

De officier biedt Europol een juridisch platform om de informatie van deze techbedrijven op te vragen, wat een positief effect op de onderzoeken van de opsporingsdienst moet hebben, zo ging de Europol-directeur verder. Lynch liet weten dat de officier van justitie tijdelijk bij Europol zal worden gestationeerd, maar dat er uiteindelijk zal worden gekeken of deze overeenkomst permanent moet worden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.