image

AT&T klaagt ex-werknemers aan wegens malware

zondag 20 september 2015, 12:16 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse telecomgigant AT&T heeft drie ex-werknemers aangeklaagd wegens het installeren van malware op de systemen van het bedrijf waarmee codes voor het simlockvrij maken van telefoons werden verkregen. Ook het bedrijf dat de codes vervolgens gebruikte moet zich voor de rechter verantwoorden.

De oprichter van het bedrijf zou de AT&T-werknemers destijds tienduizenden dollars hebben betaald voor het plaatsen van de malware en het verkrijgen van de frauduleuze unlockcodes, aldus AT&T. Via de malware zouden de codes voor het simlockvrij maken van honderdduizenden telefoons zijn verkregen. Hiervoor ontving de malware opdrachten van een ongeautoriseerde server en gebruikte geldige gegevens van AT&T-personeel. Eén van de drie werknemers werd door AT&T ontslagen, terwijl de andere twee uit zichzelf vertrokken. De telecomgigant wil nu een schadevergoeding van de aangeklaagde partijen, zo meldt GeekWire.

Reacties (1)
20-09-2015, 17:17 door karma4
Uit de link: "These carriers no longer subsidize phones, so why hasn't the FCC changes the rules to forbid locking of phones period. AT&T needs their pants sued off for it's blatant hatred of consumer rights."
Er wordt daar in de VS nog steeds met huur/koop dan vendor lockin constructies gewerkt. Hier is dat met de consumenten bescherming gereguleerd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.