image

VS bouwt vliegtuig dat wifi-netwerken kan hacken

maandag 21 september 2015, 12:07 door Redactie, 12 reacties

De Amerikaanse luchtmacht heeft een vliegtuig omgebouwd zodat het draadloze netwerken van de vijand vanuit de lucht kan aanvallen en vijandelijke communicatie kan blokkeren. Tijdens een aantal tests zou de US Air Force erin zijn geslaagd om vanuit de lucht een aangevallen netwerk te manipuleren.

Dat liet Majoor-generaal Burke Wilson tijdens een recente conferentie weten, zo meldt Breaking Defense. Als vliegtuig voor de wifi-aanvallen wordt een Lockheed EC-130H Compass Call gebruikt. Volgens Wilson kan de omgebouwde EC-130 netwerken aanvallen die in de meeste gevallen niet via traditionele manieren toegankelijk zijn, maar verdere details werden niet gegeven. Veel militaire netwerken zouden opzettelijk niet met internet verbonden zijn, om zo aanvallen te voorkomen.

Wilson benadrukt dat het gebruik van het vliegtuig niet inhoudt dat de VS niet meer zal proberen om via traditionele netwerkmogelijkheden aan te vallen. "Maar om andere domeinen te gebruiken, zoals vanuit de lucht, is denk ik echt de toekomst", aldus de Majoor-generaal. Ook zal het mogelijk worden om een doelwit op verschillende manieren en vanuit verschillende domeinen tegelijkertijd aan te vallen.

Reacties (12)
21-09-2015, 12:28 door Anoniem
Komkommertijd is toch al voorbij?
21-09-2015, 14:59 door Anoniem
yup daarom hebben de amerikanen nu kwam kwammer tijd , altijd achter de feiten aanlopen
21-09-2015, 15:20 door Anoniem
ik heb 2 meter buiten het huis al geen bereik meer en hun willen mijn netwerkje hacken vanaf 3km hoogte? Of het artikel is slecht vertaald en het gaat om bijvoorbeeld zendmasten en sateliet verbindingen. of het is een broodje aap.
21-09-2015, 15:43 door Anoniem
Door Anoniem: ik heb 2 meter buiten het huis al geen bereik meer en hun willen mijn netwerkje hacken vanaf 3km hoogte? Of het artikel is slecht vertaald en het gaat om bijvoorbeeld zendmasten en sateliet verbindingen. of het is een broodje aap.
Dus omdat jouw thuissituatie zo is, is het dus niet mogelijk om WiFi signals van kilometers op te vangen ...

"RadioLabs has created an excellent, extreme range, travel kit for the maximum range possible while travelling! Up to 4 miles connection to a standard wireless access point and much farther range is possible"
http://www.radiolabs.com/products/antennas/2.4gig/long-range-wifi-kit.php

A general rule of thumb in home networking says that Wi-Fi routers operating on the traditional 2.4 GHz band reach up to 150 feet (46 m) indoors and 300 feet (92 m) outdoors.
http://compnetworking.about.com/cs/wirelessproducts/f/wifirange.htm

En dat is allemaal consumentenspul. Denk dat militaire Wi-Fi en de Wi-Fi ontvangers van USAF veel krachtiger zijn...
21-09-2015, 16:03 door Anoniem
vanuit dat slagschip laten ze een wifi drone los die met aircrack en wat al niet meer het wifi wachtwoord kraakt, en dan als hubje dient.

Valt wel op. dat dat slagschip circeltjes draait om je huis heen.
21-09-2015, 16:50 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: ik heb 2 meter buiten het huis al geen bereik meer en hun willen mijn netwerkje hacken vanaf 3km hoogte? Of het artikel is slecht vertaald en het gaat om bijvoorbeeld zendmasten en sateliet verbindingen. of het is een broodje aap.
Tjaah, met een cantenna of Wokfi kan je alsnog communiceren met netwerken die je normaal niet eens kan zien.
Ik kan me voorstellen dat als je veel beteren antennes gebruikt dat dit gemakkelijk op een paar kilometer hoogte kan.
Ook heb je vanuit de lucht geen gebouwen die tussen de zender en ontvanger zitten (LoS), dus is het signaal sowieso beter
21-09-2015, 17:05 door waaromdan
Door Anoniem: ik heb 2 meter buiten het huis al geen bereik meer en hun willen mijn netwerkje hacken vanaf 3km hoogte?

Een zeer sterk en geavanceerd apparaat die signalen over veel grotere afstand kan ontvangen en verzenden, kan jouw netwerkje echt wel bereiken hoor. No problemo. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Alleen gebruikt China dit waarschijnlijk al stilletjes 10 jaar via de burgerluchtvaart/satellieten en is Amerika 1 seconde geleden pas op het idee gekomen. En deelt deze geheime+strategische info blijkbaar maar wat trots met de hele wereld op hun Facebook account. Da's makkelijk.
21-09-2015, 18:32 door Anoniem
Zou je hoofdpijn van krijgen om ernaast te staan, ik kreeg al lichtjes hoofdpijn van een 2000mw adapter.
21-09-2015, 23:30 door Anoniem
Interessant; waarom zon groot toestel als dit met een kleine drone ook kan (welke ongezien veel dichter in de buurt kan komen)...?

Enige verklaring zou kunnen zijn een onboard supercomputer om o.a. wpa keys te kraken voordat ze geroteerd worden. Maar een beetje vreemd is het wel als een vijandelijk top secret militair netwerk verbonden is met ordinaire WiFi access points...

Dit lijkt eerder een speeltje om huis tuin en keuken routertjes snel en effectief onder controle te krijgen. Misschien om een gigantisch botnet te bouwen wat wel een behoorlijke slagkracht kan opleveren. Wat zou het vanuit militair persctief voor een nut hebben om zwakke en/of onschuldige doelen aan te vallen?
22-09-2015, 09:07 door PietdeVries
Volgens mij wordt dit niet gebruikt om de burger te hacken (dat doe je tenslotte gewoon thuis, vanuit een container in de woestijn), maar om de communicatie op het slagveld te beïnvloeden. De tijd van postduiven in de loopgraven is voorbij: de moderne soldaat heeft real-time verbinding met de commando wagen en krijgt overzichtskaarten met posities van de vijand zo op z'n tablet in zijn schuttersputje.Die commandowagen op zijn beurt staat weer in verbinding met de generaals (die, zoals we weten altijd duizenden kilometers achter het front zitten). Doel lijkt me dus het verstoren van de soldaat - niet het voorkomen dat de Russische Henk en Ingrid hun porno downloaden...
22-09-2015, 12:41 door Anoniem
Door Anoniem: ik heb 2 meter buiten het huis al geen bereik meer en hun willen mijn netwerkje hacken vanaf 3km hoogte? Of het artikel is slecht vertaald en het gaat om bijvoorbeeld zendmasten en sateliet verbindingen. of het is een broodje aap.

Vergelijk het even met het licht wat een ster uitstraalt, jij kan het met je blote oogjes nauwelijks zien, met een verrekijker al iets beter, met een sterrekijker nog beter en met de Hubble zit je momenteel eerste rang.

M.a.w. het is niet -alleen- van belang met hoeveel vermogen jouw WIFI signaal uitgezonden wordt, de ontvangstantenne is van minstens net zo groot belang.
23-09-2015, 06:29 door Anoniem
Dus het maximale bereik van wifi signalen ligt niet vast?
Ik dacht dat het 30 meter was...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.