image

Apple: iOS 9 op meer dan helft van alle toestellen geïnstalleerd

maandag 21 september 2015, 16:33 door Redactie, 2 reacties

De nieuwe versie van iOS die vorige week verscheen is inmiddels op meer dan de helft van alle iOS-toestellen geïnstalleerd, zo heeft Apple vandaag via een persbericht bekendgemaakt. Niet eerder werd een nieuwe versie van iOS zo snel door gebruikers geïnstalleerd.

"IOS 9 heeft een fantastische start en ligt op koers om door meer gebruikers te worden gedownload dan enige andere software die Apple ooit heeft uitgegeven", aldus Philip Schiller, senior-vicepresident Wereldwijde Marketing bij Apple. De nieuwe iOS-versie introduceert voor het eerst ook de mogelijkheid om advertenties te blokkeren. Een functie waar veel gebruikers op zaten te wachten. De best verkochte app van het moment is namelijk de adblocker Crystal. In de Nederlandse versie van de App Store staan zelfs drie adblockers in de Top 10 van best verkochte apps.

Reacties (2)
21-09-2015, 19:41 door Anoniem
Waarom werken de adblockers ook op ios 8,? Ik vind dit maar raar nieuws
23-09-2015, 08:57 door karma4
Er zijn meer rare zaken in dit nieuwsbericht.
1 Kennelijk is een apple gebruiker minder kritisch op gratis Updates. Ze voeren het zo door zonder te sputteren.
2 er bestaan commerciële ad blockers in de Apple store. Apple wil dat zelf gaan invullen. Gewoonlijk zou je dan een reactie van machtsmisbruik tv concurrenten verwachten. Nu is het innovatief en een aanval op Google.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.