image

Gmail laat gebruikers e-mailadressen blokkeren

woensdag 23 september 2015, 10:07 door Redactie, 6 reacties

Een nieuwe feature in Gmail maakt het voortaan mogelijk voor gebruikers om e-mail van specifieke e-mailadressen te blokkeren. Volgens Sri Harsha Somanchi van Google moet de nieuwe feature gebruikers meer controle over hun inbox geven, bijvoorbeeld als ze via e-mail worden lastiggevallen.

In het geval gebruikers een specifiek e-mailadres blokkeren zal de e-mail van de afzender automatisch in de spamfolder worden geplaatst. De optie is nu beschikbaar voor Gmail-gebruikers en zal volgende week voor Android verschijnen. Daarnaast krijgen Android-gebruikers straks de optie om zich eenvoudig vanuit de Gmail-app voor nieuwsbrieven af te melden.

Reacties (6)
23-09-2015, 10:16 door Anoniem
Dat kan toch al veel langer door middel van filters. Ik heb genoeg mail die via de filters linea recta richting de prullenbak wordt verstuurd. Is het nu een knopje geworden dan?
23-09-2015, 10:52 door Anoniem
Ik snap niet waarom een mail niet gewoon terug geketst kan worden, in plaats van de prullenbak in. Een programma als Mailwasher doet dit fantastisch. Verzender krijgt "Unkown Mailrecipient" te zien. Mijn ervaring is dan dat er zeer snel gestopt wordt met sturen van stalk treiter mail.
23-09-2015, 14:03 door Anoniem
Door Anoniem: Ik snap niet waarom een mail niet gewoon terug geketst kan worden, in plaats van de prullenbak in. Een programma als Mailwasher doet dit fantastisch. Verzender krijgt "Unkown Mailrecipient" te zien. Mijn ervaring is dan dat er zeer snel gestopt wordt met sturen van stalk treiter mail.

Veel spam wordt met vervalste afzender email adres verstuurd, daarom moet je alleen op een MX server toepassen tijdens de sessie door middel van een toepasselijke SMTP code. Als je na aanname mail stuurt naar een afzender adres (of dat nu de envelope MAIL FROM: is of From/Sender/Reply-To headers), dan kun je derden lastig vallen met jouw spam probleem.
23-09-2015, 14:18 door Anoniem
@1052,

omdat je als kleine huis provider nog wel leuk een mailtje terug kan sturen, maar in het geval van google en andere grote providers nul-routen beter is. zeker in het geval van spam runs.

@1016, dat klopt, maar de mobiele software biedt de mogelijkheid niet om filters te maken
23-09-2015, 15:28 door Anoniem
Door Anoniem: Ik snap niet waarom een mail niet gewoon terug geketst kan worden, in plaats van de prullenbak in. Een programma als Mailwasher doet dit fantastisch. Verzender krijgt "Unkown Mailrecipient" te zien. Mijn ervaring is dan dat er zeer snel gestopt wordt met sturen van stalk treiter mail.

Ohh my god mailwasher. dat was vroeger voor mij HET progje om als eerste te installeren.
klein simpel en effectief.

Maar inderdaad deze optie bestaat al langer in gmail. Als ze nu ook een optie maken die de mail direct teruggooid ala mailwasher wordt het helemaal geweldig
28-09-2015, 15:47 door Anoniem
Ik snap het verschil niet tussen een ongewenst mailtje krijgen van iemand en dat als SPAM te markeren of als ongewenste email. Het resultaat is hetzelfde..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.