image

Nieuwe Firefox vermindert geheugenverbruik Adblock Plus

donderdag 24 september 2015, 10:05 door Redactie, 5 reacties

De nieuwe versie van Firefox die deze week verscheen heeft een 14 jaar oude bug verholpen waardoor Adblock Plus veel minder geheugen verbruikt, zo hebben de ontwikkelaars van de populaire adblocker laten weten. Vorig jaar mei werd er een probleem met Firefox en Adlbock Plus ontdekt, wat ervoor zorgde dat het geheugenverbruik verdubbelde. Het bleek om een vrij oud probleem in de browser te gaan.

Firefox bleek te veel style sheets voor Adblock Plus-gebruikers aan te roepen. Aangezien veel machines tegenwoordig over genoeg geheugen beschikken vallen pieken in het geheugenverbruik meestal niet op. Toch was het een probleem waar ook Adblock Plus destijds op reageerde. Het probleem is nu in Firefox 41 opgelost, waardoor Firefox nu min of meer dezelfde hoeveelheid geheugen gebruikt, ongeacht of Ablock Plus actief is of niet.

Reacties (5)
24-09-2015, 10:20 door Anoniem
Geweldig maar ik be al over op uBlock.
24-09-2015, 14:25 door Anoniem
prachtig maar waarom moeten we anderhalf jaar wachten op een oplossing ?
24-09-2015, 15:26 door [Account Verwijderd]
Ik ben over op AdBlock Edge.
De developer hiervan wordt in ieder geval niet omgekocht om bepaalde ads op een permanente whitelist te zetten
24-09-2015, 15:52 door Anoniem
Firefox mag wel eens het Pain Screen probleem oplossen voor de Linux versie die sinds versie 4.0 is geintroduceert. Maar de browser bij gebruik van meerdere taps bijna onbruikbaar omdat het vorige scherm tijdelijk over het nieuwe blijft plakken.
24-09-2015, 16:45 door Anoniem
Door bbecko: Ik ben over op AdBlock Edge.
De developer hiervan wordt in ieder geval niet omgekocht om bepaalde ads op een permanente whitelist te zetten

loop je wel een beetje achter de feiten aan aangezien de ontwikkelaar van Adblock Edge in de omschrijving van zijn addon vermeld dat deze niet meer wordt bijgewerkt en het advies is om naar uBlock Origin over te stappen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.