image

Expert: FaceTime niet door overheid af te luisteren

donderdag 24 september 2015, 11:24 door Redactie, 5 reacties

Apple's FaceTime en mogelijk ook WhatsApp zijn niet door de overheid af te luisteren, zo stelt privacyonderzoeker en beveiligingsexpert Jonathan Mayer van het Centrum voor Internet en Maatschappij aan de de Stanford Law School. "Beide bieden standaard end-to-end beveiligde communicatie. FaceTime-gesprekken worden zeker niet standaard opgeslagen."

Mayer deed zijn uitspraken tijdens een paneldiscussie over encryptie aan de Georgetown Universiteit, zo laat de Washington Examiner weten. Volgens de expert nemen softwareontwikkelaars, met name security-engineers, mensenrechten zeer serieus. Onlangs kwam Mayer nog in het nieuws omdat hij ontdekte dat hotspots van AT&T advertenties in het wifi-verkeer injecteren en eerder deed hij onderzoek naar zombie-cookies.

Tijdens de paneldiscussie was ook de Amerikaanse overheid vertegenwoordigd. Robert Lit van het Office of the Director of National Intelligence, de organisatie die Obama over inlichtingenzaken informeert, bracht de vraag naar voren of de autoriteiten in staat moeten zijn om versleutelde gesprekken te kunnen ontsleutelen. "Iedereen in deze zaal weet dat individuele privacy nooit een absoluut recht is geweest", aldus Lit. Hij vroeg het publiek of het wenselijk is dat de autoriteiten, ook als ze over de juridische autoriteit beschikken, geen communicatie en data meer kunnen benaderen.

Reacties (5)
24-09-2015, 13:50 door Anoniem
Hoera! MitM attacks werken niet meer.
24-09-2015, 14:02 door Anoniem
Aha..dat is heel goed nieuws!

Ik moet vaak bellen met mijn familieleden, en ja, ik wil deze FacetTime gesprekken gewoon privé houden. Daar heb ik als mens nu eenmaal recht op! Ik neem aan dat meneer Plasterk, meneer Cameron en meneer Obama toch ook hun gesprekken privé willen houden met hun familieleden?
25-09-2015, 00:12 door karma4
Door Anoniem: Ik neem aan dat meneer Plasterk, meneer Cameron en meneer Obama toch ook hun gesprekken privé willen houden met hun familieleden?
De eerste telefoons werden bediend door telefonistes die gewoon konden meeluisteren. Voor de elite maakt het niet veel uit of het andere volk meeluisterd downstairs/upstairs. Voor hun bedienden geldt gewoon zwijgplicht.
25-09-2015, 10:52 door Anoniem
Vind het raar dat beide applicaties zogenaamd veilig zijn. Ze zijn beiden closed source, dus de exacte implementatie van de end-to-end encryptie is niet te achterhalen. Hier kunnen, al dan niet bewust, fouten en/of achterdeuren in zitten.

Ik verwijs graag naar deze lijst: https://www.eff.org/secure-messaging-scorecard in plaats van één of andere opvatting van één of andere 'expert' tijdens één of andere paneldiscussie.
28-09-2015, 15:50 door Anoniem
Ga er nou maar gewoon vanuit dat ze alles kunnen afluisteren / kraken en overal backdoors in hebben zitten... Beste spreek je gewoon Face To Face ergens met elkaar af als je toch iets te verbergen hebt ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.