image

Russisch bedrijf staakt poging om Tor te kraken

donderdag 24 september 2015, 13:22 door Redactie, 6 reacties

Een Russisch bedrijf dat een contract van de Russische overheid won om het Tor-netwerk te kraken heeft de pogingen gestaakt en zal waarschijnlijk meer dan het dubbele moeten betalen om het contract af te kopen. Dat melden het Amerikaanse Bloomberg en de Russische krant Kommersant.

Vorig jaar loofde het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken een beloning van zo'n 52.000 euro uit voor een technische oplossing om gebruikers van het Tor-netwerk te identificeren. Een tak van het staatsbedrijf Rostec won het contract, maar heeft nu zo'n 134.000 euro uitgetrokken om het contract en onderzoek te beëindigen. Volgens Kommersant bleek het identificeren van Tor-gebruikers veel lastiger dan in eerste instantie werd aangenomen. Dagelijks maken zo'n 175.000 Russen van het Tor-netwerk gebruik. Hun verkeer wordt versleuteld verstuurd, waardoor het niet door providers of de autoriteiten kan worden bekeken.

Reacties (6)
24-09-2015, 14:32 door Anoniem
Als je Tor wilt kraken zul je er waarschijnlijk veel hardware en geld tegenaan moeten gooien. Dus dan is het aan de Tor devs om de kosten voor het kraken van hun systeem zo hoog te maken, dat het kraken van Tor onrendabel wordt. En dat is ze blijkbaar gelukt.
24-09-2015, 14:39 door SPlid - Bijgewerkt: 24-09-2015, 14:43
Tor is ontwikkeld door het DOD, dus prettige wedstrijd ;-)

The core principle of Tor, "onion routing", was developed in the mid-1990s by United States Naval Research Laboratory employees, mathematician Paul Syverson and computer scientists Michael G. Reed and David Goldschlag, with the purpose of protecting U.S. intelligence communications online. Onion routing was further developed by DARPA in 1997.

Alhoewel ik het verhaal enigszins wantrouw, als je geslaagd bent zou ik dat niet aan de grote klok hangen, je wil het liefst dat de gebruikers het niet weten, zodat je ze ongeweten kan bespioneren .
24-09-2015, 15:30 door Anoniem
Door Anoniem: Als je Tor wilt kraken zul je er waarschijnlijk veel hardware en geld tegenaan moeten gooien. Dus dan is het aan de Tor devs om de kosten voor het kraken van hun systeem zo hoog te maken, dat het kraken van Tor onrendabel wordt. En dat is ze blijkbaar gelukt.

Tja 52000 euro is een lachertje. Geef een beloning van 20 miljoen en dan nog eens kijken of het gekraakt kan worden.
24-09-2015, 17:00 door Anoniem
Dus alle verhalen over dat TOR gebruikers simpel te indentificeren zijn kunnen we meteen naar het land der fabelen verwijzen. Je moet natuurlijk niet zo dom zijn om via TOR je privemail te gaan checken, dan kun je net zo goed geen TOR gebruiken.
24-09-2015, 21:58 door [Account Verwijderd]
De Russische krant Kommersant is in handen van Alisjer Oesmanov die gelieerd is aan Putin. Je kan er dus gerust vanuit gaan dat wat er ook in die krant wordt gezegd in het belang is van het Putin regime en dus weinig objectief is.

(ene oor in, andere oor uit)

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kommersant
25-09-2015, 16:06 door Vandy
Door Anoniem: Als je Tor wilt kraken zul je er waarschijnlijk veel hardware en geld tegenaan moeten gooien. Dus dan is het aan de Tor devs om de kosten voor het kraken van hun systeem zo hoog te maken, dat het kraken van Tor onrendabel wordt. En dat is ze blijkbaar gelukt.
Als je (alle, of in ieder geval veel) internet exchanges kunt monitoren, zou het in theorie mogelijk moeten zijn om individuele gebruikers identificeren. Maar dat is een mooi theoretisch praatje, denk ik.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.