image

Celstraf voor duo wegens afpersen van vrouwen via Tinder

zaterdag 26 september 2015, 06:21 door Redactie, 1 reacties

De Haagse rechtbank heeft een 26–jarige en 31-jarige man uit Leidschendam veroordeeld tot gevangenisstraffen wegens het afpersen van meerdere vrouwen via Tinder en andere gratis datingsites en apps, zo heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

De zaak kwam eind vorig jaar aan het rollen toen een 23-jarige vrouw bij de politie meldde dat zij was gedwongen om een aanzienlijk geldbedrag voor één van de verdachten op te nemen. Zij was via een dating-app met de 26-jarige man in contact gekomen en was sindsdien met hem aan het daten. Twee weken later kwam een vergelijkbare aangifte binnen. Ook in dit geval verklaarde het slachtoffer de 26-jarige man te hebben leren kennen via een dating-app.

De vrouw werd bestolen en opgelicht door de man. De 31-jarige medeverdachte was nauw betrokken bij het afpersen, bedreigen en de diefstallen. Uit het onderzoek bleek dat de twee verdachten in hun zoektocht naar slachtoffers meerdere Facebook-profielen gebruikten. Daarmee presenteerden zij zich op apps die op basis van door de gebruiker in te voeren criteria als leeftijd en geografische afstand potentiële matches met die gebruiker opleveren.

Na enige tijd geïnvesteerd te hebben in het contact werden de jonge vrouwen afgeperst, bedreigd, gechanteerd en opgelicht. Het ging hierbij om bedragen van enkele honderden euro’s tot duizenden euro’s. De 26-jarige man werd tot een gevangenisstraf van drie jaar veroordeeld, zijn 31-jarige medeverdachte kreeg 26 maanden gevangenisstraf waarvan 8 maanden voorwaardelijk. De officier van justitie nam het de verdachten zeer kwalijk dat zij misbruik hebben gemaakt van het vertrouwen en de hulpvaardigheid van de vrouwen.

Reacties (1)
26-09-2015, 15:40 door Anoniem
Ben dan wel benieuwd waarmee ze werden gechanteerd. Gingen ze vreemd en waren ze daarmee te chanteren of was het wat anders. Lijkt me dat die info ook andere kan helpen te voorkomen dat ze ook in die val trappen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.