image

Beveiligde smartphone Blackphone 2 gelanceerd

maandag 28 september 2015, 11:59 door Redactie, 5 reacties

Beveiligingsbedrijf SilentCircle heeft vandaag de Blackphone 2 gelanceerd, een smartphone die security en privacy centraal staat. De Blackphone 2 is de opvolger van de Blackphone die vorig jaar verscheen. Het nieuwe model richt zich op privacy voor en binnen bedrijven en zou naadloos met mobile device management-oplossingen samenwerken.

Verder is het toestel van een snellere processor, meer geheugen, een groter scherm en betere batterij voorzien. Als processor wordt er een Octa-core Qualcomm gebruikt in combinatie met 3GB geheugen en 32GB interne opslag. Dit kan via een verwijderbare Micro SD-kaart worden uitgebreid. Het scherm heeft tevens 5,5 inch scherm van Gorilla Glass en een 13-megapixel camera. Als besturingssysteem gebruikt de Blackphone 2 het op Android-gebaseerde PrivatOS.

Standaard wordt het toestel met allerlei privacy-applicaties van onder andere Silent Circle geleverd die de gebruiker meer controle over zijn communicatie moeten geven. Zo is het toestel standaard versleuteld. De nieuwe smartphone wordt tevens met Silent Phone geleverd, waarmee gebruikers versleuteld kunnen bellen, bestanden uitwisselen, videoconferenties houden en tekstberichten versturen. De Blackphone 2 kost 799 dollar exclusief eventuele belastingen. In Nederland wordt de eerste Blackphone exclusief door KPN aangeboden. Of het bedrijf ook het nieuwe toestel gaat aanbieden is onbekend.

Reacties (5)
28-09-2015, 12:22 door ben987
wat een geld voor een telefoon, weet nog wel dat "men" 800 euro voor een laptop/pc erg veel vond, nu is schijnbaar 800 euries voor een ding wat veel kleiner/trager en minder mogelijkheden heeft acceptabel,
en dan bedoel ik het in het algemeen wat smartphones betreft, niet specifiek dit geval.

.
28-09-2015, 12:51 door Anoniem
Op Android gebasseerde rommel uiteindelijk. Welke privacy heb je dan?
28-09-2015, 15:17 door Anoniem
Door Anoniem: Op Android gebasseerde rommel uiteindelijk. Welke privacy heb je dan?

Slappe reactie. Kom dan met een alternatief in plaats van alleen maar Android af te fakkelen.

Ik ben het overigens eens met u dat Android met een Google account privacy problemen geeft, maar dat is met iOS en Windows Phone zeker niet beter.
En aangezien er in de hardware van de z.g. smartphones van tegenwoordig de nodige hardware zit welke niet door *nix of *BSD besturingssystemen wordt ondersteund vindt ik dat Blackphone initiatief zo gek nog niet.

De prijs is inderdaad nogal hoog, maar dat komt doordat er gewoon veel minder van verkocht zullen gaan worden dan van de massa-geproduceerde Apple, Android en Microsoft apparaten.
28-09-2015, 15:30 door Anoniem
Door ben987: wat een geld voor een telefoon, weet nog wel dat "men" 800 euro voor een laptop/pc erg veel vond, nu is schijnbaar 800 euries voor een ding wat veel kleiner/trager en minder mogelijkheden heeft acceptabel,
en dan bedoel ik het in het algemeen wat smartphones betreft, niet specifiek dit geval.
In dit geval... Juist vanwege de encryptie is zo'n telefoon zijn prijs waard voor sommige gebruikers. Directies van multinationals die willen voorkomen dat de details van de volgende overnames op straat komen liggen; artsen en advocaten met hun beroepsgeheim, enz.
29-09-2015, 02:20 door Anoniem
Wie 800 euro voor een mobieltje wil betalen moet dat uiteraard zelf weten.
Draadloos en privacy gaat echter niet goed samen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.