image

VS stapt over op betaalpassen met EMV-chip

maandag 28 september 2015, 12:29 door Redactie, 4 reacties

Vanaf aanstaande donderdag hoeven Amerikaanse consumenten bij het afrekenen hun betaalpas niet meer door de kaartlezer van de automaat te halen, aangezien ze hem dan ook in de betaalautomaat kunnen 'dippen'. De transactie vindt in dit geval via de EMV-chip op de betaalpas plaats.

De afgelopen periode hebben Amerikaanse banken allerlei nieuwe credit- en debitcards uitgegeven die van de EMV-chip zijn voorzien. Hiermee moet een einde worden gemaakt aan de fraude waarbij criminelen informatie van de magneetstrip kopiëren. "De microprocessor voegt elk keer dat de kaart wordt gebruikt extra beveiligingsgegevens aan de transactie toe", aldus Randy Vanderhoof van de Smart Card Alliance tegenover CNN.

Het gebruik van de nieuwe betaalpassen is niet verplicht, maar zowel winkels als banken zullen graag upgraden. Vanaf 1 oktober worden namelijk nieuwe aansprakelijkheidsregels van kracht. Waarbij banken nu vaak het grootste deel van de fraude voor hun rekening nemen, zal dit vanaf volgende maand gelden voor de partij met de minste beveiliging. Een winkel die geen betaalautomaten met EMV-ondersteuning heeft kan dan ook voor de fraudekosten opdraaien.

Naast de kosten voor nieuwe betaalautomaten maken winkels zich daarnaast zorgen over de extra tijd die nodig is voor de verwerking van de transactie. Bij de magneetstrip duurt de transactie 3 tot 5 seconden, terwijl de chip er 5 tot 10 seconden voor nodig heeft. Naar verwachting zal tegen het einde van dit jaar 70% van de creditcards met een EMV-chip zijn uitgerust, zo meldt de Los Angeles Times. Op dit moment zou echter 60% van de consumenten nog niet klaar voor EMV zijn, aldus ACI Universal Payments.

Reacties (4)
28-09-2015, 13:19 door RichieB
Een interssant detail is dat er voor de EMV transacties met deze kaarten geen pincode nodig is. Amerikanen schijnen die niet te kunnen onthouden. Dus het fysiek stelen van de kaart loont nog steeds.
28-09-2015, 19:04 door Anoniem
Door RichieB: Een interssant detail is dat er voor de EMV transacties met deze kaarten geen pincode nodig is. Amerikanen schijnen die niet te kunnen onthouden. Dus het fysiek stelen van de kaart loont nog steeds.

Correct maar het fysiek stelen valt wel veel meer op dan het kopieren van de magnetische strip. Ik vraag me af hoe lang het gaat duren voordat alle magnetische strip lezers worden vervangen, met name bij een pompstation.

Overigens heb je in de VS ook drive-through bij banken, zodat je vanuit de auto de ATM kan gebruiken. Helaas is het erg lastig om dan ook je PIN code goed te beschermen ....
28-09-2015, 21:39 door Anoniem
Raar maar waar, bij heel veel tankstations in Amerika haal je gewoon de kaart door de lezer halen en hup tanken. Helemaal geen pincode nodig. Soms moet je de zip code ingeven van waar je woonachtig bent. Ik gaf dan gewoon 12345 als zip code in en kon tanken. In Las Vegas werkte de zip code truuk 12345 niet, daar kon ik alleen mijn kaart achterlaten in de shop terwijl ik ging tanken.

Dat gaf me allemaal een heel onaangenaam gevoel. Eindelijk komen ze een beetje verder richting de ontwikkelde wereld die Amerikanen.
29-09-2015, 10:59 door Profeet
Door Anoniem:
Dat gaf me allemaal een heel onaangenaam gevoel. Eindelijk komen ze een beetje verder richting de ontwikkelde wereld die Amerikanen.

Haha! Ze hebben nog een lange weg te gaan hoor ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.