image

FBI waarschuwt studenten voor telefoonscam

dinsdag 29 september 2015, 10:38 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse opsporingsdienst FBI heeft studenten die in de Verenigde Staten studeren gewaarschuwd voor een nieuwe telefoonscam die op dit moment plaatsvindt. De studenten worden door een nummer gebeld dat van de FBI is. Het gaat hier echter om een gespooft telefoonnummer.

In de Verenigde Staten is het mogelijk om via speciale spoofingdiensten het eigen nummer te spoofen, waardoor het werkelijke telefoonnummer niet aan de ontvanger wordt getoond. In plaats daarvan krijgt die een door de beller gekozen telefoonnummer te zien. Bij de scam die nu plaatsvindt doet de beller zich voor als iemand van de Amerikaanse overheid of FBI en stelt dat de student nog een boete open heeft staan of belasting is verschuldigd.

Ook komt het voor dat studenten met arrestaties worden gedreigd of dat ze niet kunnen afstuderen tenzij de openstaande bedragen via MoneyGram worden betaald. Inmiddels zouden studenten op verschillende Amerikaanse universiteiten door de scammers zijn benaderd. De FBI waarschuwt studenten dat het individuen nooit via de telefoon om geld zal benaderen en dat er geen persoonlijke informatie aan onbekende bellers moet worden verstrekt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.