image

Overheid wil burger via campagne securitybewuster maken

dinsdag 29 september 2015, 15:01 door Redactie, 2 reacties

Volgende maand zal de overheid voor de vierde keer de Alert Online campagne beginnen om burgers securitybewuster op internet te maken. De campagne valt tijdens de Europese Cyber Security Maand, waar Nederland maar één evenement gepland heeft staan, namelijk Alert Online.

"De campagne Alert Online is een gezamenlijk initiatief van overheid, bedrijfsleven en wetenschap - helpt om de kennis over online veiligheid te vergroten en daar naar handelen te stimuleren. Bij jong en oud en van werkvloer tot boardroom", aldus de omschrijving van de campagne. Volgens de organisatoren ligt de nadruk dit jaar nog meer dan vorig jaar op het toepassen van kennis en op cyberveilig gedrag: het stimuleren van werknemers en andere gebruikers om te handelen naar wat ze weten. Alert Online loopt van 26 oktober tot en met 6 november 2015. In deze periode worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Reacties (2)
30-09-2015, 10:29 door Anoniem
en wanneer wordt de overheid zelf security en privacybewuster?
30-09-2015, 15:30 door Profeet
Door Anoniem: en wanneer wordt de overheid zelf security en privacybewuster?
Denk dat het probleem daar meer een definitie verhaal is. Zij denken, of beweren te denken, dat minder privacy de veiligheid verhoogt. In zekere zin hebben ze daar ook gelijk in, minder privacy voor de burger is een grotere veiligheid voor de staat. Helaas is dat natuurlijk precies tegenovergesteld met het bestaansrecht van de staat, maar goed....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.