image

Verdachte Windows-update blijkt test van Microsoft

donderdag 1 oktober 2015, 10:55 door Redactie, 4 reacties

Een Windows-update die onaangekondigd gisteren onder gebruikers werd uitgerold zorgde voor de nodige paniek, maar achteraf bleek het om een verkeerd uitgevoerde test van Microsoft te gaan. De update, die als belangrijk was bestempeld, werd als een aanvullende taal-update aangeboden.

De naam en omschrijving van de update bestonden uit een willekeurige reeks karakters en bevatte verschillende niet werkende links. Op het forum van Microsoft dachten gebruikers dan ook dat aanvallers erin waren geslaagd om Windows Update te compromitteren en zo kwaadaardige updates te verspreiden. Twaalf uur nadat de update was verschenen liet Microsoft tegenover Ars Technica weten dat er onbedoeld een test-update was uitgegeven en de update nu werd verwijderd.

Een gebruiker die de update installeerde stelt dat hierna zijn laptop niet meer goed werkte en de Windowsverkenner regelmatig crashte. Systeemherstel zou niet meer werken en de update zou niet verwijderd kunnen worden. De angst bij gebruikers was niet onterecht. In het verleden zijn aanvallers erin geslaagd de Flame-malware via Windows Update op een lokaal netwerk te verspreiden.

Image

Reacties (4)
01-10-2015, 11:14 door Anoniem
Zo blijkt er toch reden te zijn om het installeren van updates in eigen hand te willen houden.
01-10-2015, 12:22 door Ron625
Hetgeen weer aangeeft, dat de manier van updaten en beveiligen niet optimaal is.
01-10-2015, 22:58 door Anoniem
Door Anoniem: Zo blijkt er toch reden te zijn om het installeren van updates in eigen hand te willen houden.
Nee hoor, zolang je er juist niet zelf mee aan de slag bent gegaan is alles gewoon weer keurig opgelost. Niet aan de hand. Alles is hier keurig blijven werken.
01-10-2015, 23:16 door Anoniem
Wat zijn jullie allemaal goedgelovig. Omdat Microsoft zegt dat het een onbedoelde test was, wil nog niet zeggen dat dit dan waar is. Details ontbreken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.